basricetinkaya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çoğunluğu araştırdığım zaman da hocam ülkemizde suç işlemiş insanlar oluyor genelde bu suçlar fetö vs. vs. diye uzayıp gider ama lakin bazı konulardan ötürü ülkesinde haklarını savunarak hak arayan insanlar da iltica etmek zorunda kalıyor bunun sebebi ise yönetimin başındakiler. (bir forum olduğu için açık ve net konuşmuyorum. umarım anlatmak istediğimi anlamışsınızdır.) Bir çok gazeteci, yazar vs. iltica etmiştir ülkeden bunların ne gibi zararı vardı? Ülkesine zarar vermek istemeyip haklarını savundukları için iltica haklarını kullanmışlardır. 2010 yılında söylemeniz 2016 dan sonra söylemeseniz de insanların artık bazı insanlara karşı önyargısı oluşturdu. (adınıza konuşmuyorum) 2015 darbe konusundan yola çıkarak güven sağlamıyorsanız şuan da hiç bir kimseye güvenmemeniz gerekiyor. (yine başlarda olan yetkili insanlar tarikatlardan vs vs)

Evet filde de şöyle bir şey vardı (rose adası filmi) ilk vatandaşı alman bir kaçak askerdi yanlış hatırlamıyorsam. Ülkenin kurulum şekli amaçları farklıydı ama. Ben de vatanımı sevmiyorum. Vatan beğenmeme konusunu açarsak çok uzun soluklu konuşmuş oluruz. Beğenmememin başında yapılan haksızlıklar yapılan ayrımcılıklar kadın cinayetleri, müslümanım diye çalan insanlar (burada yine genelleme yapmıyorum demek istediğim umarım anlaşılır ve linç yemem) bunlar gibi bir çok etken var bu vatanı sevmememde. Jeoloji konum ve bir çok güzellik olarak ek olarak savunma olarak ülkemiz cidden iyi bir konumda yer alıyor. Ama ne yazık ki diğer konular hakkında bir şey dersem büyük ihtimalle birisi şikayet eder sabah olmadan alınırım. İyi geceler dilerim
Hahhaa hocam valla çok haklısınız sonuç bu doğru sonuçta yeni ülke bizim ülkemizden daha iyi olmaz bu da var 😂