" Facebook'un WhatsApp için aldığı bu kararın geri dönüşü şimdilik oldukça zor görünüyor. Çünkü şirket, zaten 2016 yılından bu yana kullanıcılardan veri topluyor, bu verileri hedefli reklamcılık sistemi için kullanıyordu. 2021 itibarı ile değişen tek şey, kullanıcıların onayını istemesi oldu. Peki Facebook, zaten yaptığı bir faaliyet için neden kullanıcılardan onay almak zorunda kaldı? Bu da ABD başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde onaylanan yeni yasalarla ilişkili bir durum. Devletler, artık kullanıcı verilerinin bilgileri olmadan ve açık şekilde onayları alınmadan işlenmesine izin vermeyecek hukuki önlemler alıyorlar. "

Öncelikle ortada dolaşan asılsız haberleri dikkate almamanızı rica edeceğim. Olay tamamen bir atasözünden ibaret "delinin biri kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkaramamış".
Hocalarım, Whatsapp'ı silmeyi düşünüyorsanız ardından youtube'yi de silmenizi tavsiye ediyorum çünkü aynı şeyi youtube'de aynı sistemi kullanmaktadır. Hemen şöyle bir örnek vereyim geçenlerde e-ticaret hakkında Tahir **** adlı arkadaşın sitesine girdim ve inceledim ardından aradan 3-4 hafta geçmesine rağmen hala youtube reklamlarımda bu adam var.
Whatsapp sizin banka bilgilerinizi, galerinizi veya herhangi bir özel dosyalarınızı kurcalayamaz. Ben bunları okudukça duydukça gülüyorum ve etrafımdaki herkesin telegrama geçtiğini duyunca bu yazıyı yazmak istedim olay tamamen şundan ibaret:

Facebook, İnstagram ve Whatsapp Mark Zuckerberg adlı kişiye ait. Bildiğiniz üzere sizde sürekli facebooktaki reklamları görüyorsunuz. Whatsapp'ın istediği tek izin sen ne konuştuysan onun reklamını göreceksin demesidir. Bunu zaten yapıyordu şimdi yasal şekilde izin istedi, isteyince suç oldu insanlar tarafından kafanızın karışmasına izin vermeyin gereksiz bilgi kirliliğinden kaçının iyi forumlar

Edit: Play Protect nedir?
https://support.google.com/googlepla.../2812853?hl=tr
Gizliliği ihlal edici bir uygulama play storede barınamaz.