Ayzeta adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İyi günler, x kişisinin ilk sırada çıktığını nereden biliyor müşteriniz? Google dan girip aratarak mı? Eğer öyleyse karşılaştığı durum gayet normal olabilir. Arama ağında, özellikle aynı bölgede aynı kelimelere reklam çıkan özel servis vb işletmeler genelde akşama kadar birbirlerini yolluyorlar. Kendi sitelerini hiç tıklamadıkları için Google bir süre sonra kendi sitelerine reklam sonuçlarında göstermez bile olabiliyor.

Bkz:
Ayrıca bu arama terimlerini sürekli olarak aratması ama tıklamaması kampanyanın beklenen tıklanma oranını da düşüreceği için kalite puanlarını da düşürür.

Bunun dışında yine servis gibi hizmet sektöründe reklamın yayınlandığı saate göre rekabet seviyesi çok fazla değişken olabilir, örneğin sabah saatlerinde 20 TL bile ilk sırada çıkmanıza yetmiyorken öğleden sonra 10 TL tbm ile ilk sırada çıkabilirsiniz. Tbm ve verilen tbmye göre sıralama ve günün saatine göre istemcinin lokasyonuna göre daha önce yaptığı sorgular göre vb bir çok bakımdan değişiklik gösterebilir, dolayısıyla sıralamayı mutlaka reklam önizleme teşhis aracından sorgulamalı.

Arama ağında reklam sıralamasını etkileyen genel faktörler bildiğiniz gibi kalite puanı ve teklifler. Yalnız bunun dışında Google açık bir şekilde belirtmemiş olsa da bakiyeniz de sıralamayı etkiliyor olabilir. Örn. kampanyanın günlük bütçesi 200 tldir ama hesapta 150 lira kalmıştır. Bu gibi durumlarda kalite puanı ve tbm teklifi sizden düşük olan rakip bir reklamveren sizden üstte yayınlanabilir.
Hocam bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Bende size katılıyorum, aynı düşüncedeyim. Bahsettiği X kişi aynı sektörden bir arkadaşıymış. Basit modda açıyormuş ( Akıllı Kampanya ) müşterime sende basit modda açtır daha az yiyor o zaman demiş ama alakası yok oda gelmiş bana hesap soruyor bizim hesap neden basit modda değil. Akıllı Kampanya ile tbm'nin yakından uzaktan alakası olmadığını belirtiyorum ama anlaşamıyoruz tam olarak. O yüzden sizin gibi tecrübeli insanlardan öneri almak istedim. Dediğiniz gibi benimde kullandığım Gösterim Payı seçeneği tamda bunun için kullanıyorum. Google belirli zamanlarda ki rekabete göre fiyatlandırmayı kendisi belirliyor. Ama tbm'ler yine yüksek.