kksal555 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dekont harici dediğin gibi yapmayı planlıyorum ama şşöyle bir sıkıntı var. Admob veya adsensede raporlar kesinleşmemiş kazançlar için veriliyor. Geçersiz trafik kesintileri yapıldıktan sonra hesaba yattığı için tutarlar birbiri ile tutmuyor. bu işi nasıl çözüyorsunuz?
Hesaba yatan para her halükarda daha az oluyor, raporlarda daha fazla gözüktüğü için bir eksik raporlarla olmaz sonuçta. Oranlara göre kesende var, örneğin raporda toplam tahmini kazancın %30 tr ise. gelen paranın %30 tr, %70 yurtdışı olarak kesiyorlar.

Ben rapordaki türkiye tutarına göre direk %18 kesiyorum, yatan paranın kalanı da yurtdışı oluyor. Örneğin raporda 2 k türkiye diyor ise direk ona %18 kesiyorum. toplam 5 k yattıysa hesaba kalan 3 k da yurtdışı oluyor.

Bu benim yaptığım bir yöntem doğru mu yanlış mı bilmiyoruz, istanbuldaki idarenin görüşü hepsine kdv kes diyor normalde. ama başka özelgelerde ayırıp kes diyor böyle karışıklığın içinde gidiyoruz işte. Yarın git sor 10 tane vergi idaresine 10 u da farklı birşeyler söyler sana emin ol.