hesapadim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
"saklayacağım bir şey yok" gerçekten çok anlamsız geliyor bana.. gizlilik herkese lazım, herkesin gizleyecek bir şeyi mutlaka vardır. şimdi yoksa bile, ileride olabilir, ve eğer bu hakkınızı elinizdeyken savunmazsanız daha sonra çok kötü bir durumda olacağız.
"beni ne yapsınlar" dememeli. zaten tek tek bakmıyorlar sizin verilerinize bunu otomatik yapıyorlar. milyarlarca kişinin ilgilendiği şeyleri, sevdikleri, sevmedikleri, görüşleri, gittiği yerler, rutinleri vs. bilmek çok korkunç bir şey.
Bende onu diyorum. Neden sadece whatsapp için bu kadar yaygara koparılıyor? Önceki postda da yazdım. Google her türlü şifrenizi, kredi kartı bilginizi, ne aradığınızı, ne izlediğinizi, ne dinlediğinizi, hangi yiyecekleri sevdiğinizi vs her şeyi biliyor. Herkes şimdi Google hesabımı kapatıyorum yandex yada bing mi kullanıyorum diyor? Gmail ve Google Drive kullanıyor herkes. Ne mail attığınızı, hangi dosyaları sakladığınızı Google biliyor. Kimse bu güne kadar itiraz etmedi etmiyor da. Telefonunuzda kullandığınız hemen hemen tüm uygulamalar yeni nesil virüs türleri. Her türlü içeriğimize erişiyor hem de kendi iznimizle.

Ha ne zaman sorun olur. Birileri bunu sırf ticari faaliyetler dışında istihbarat servisleri yada hükümetler ile paylaşmaya başlar, o zaman sıkıntı olur. Onun haricinde istediğiniz kadar çabalayın. Özellikle ücretsiz mesajlaşma uygulamaları her türlü verinize erişir. Erişmesini istemiyorsanız kullanmayacaksınız yada rıza göstereceksiniz.