dediğinizin arkasında duruyorsanız buraya whatsapp instagram mesajlarınızı gönderirsiniz hocam
olay "benim mesajlarımı ne yapsınlar" değil, bunu normal bir şey haline getirmeleri. gizlilik ve özel hayat için illa yasa dışı bir şey yapıyor olmanız veya çok önemli konuşmalarınızın olması gerekmez.
Yanımda olsanız inanın gösterirdim. Saklayacağım bir şeyim yok. Yalnız o kadar numarayı yada kişiyi sansürleyip atmaya uğraşacak değilim.
Abi sizde niye taktınız bu kadar. Whatsapp ı savunan bi taraf var, başka platforma geçmek isteyen başka bir taraf var. Bırakın geçsinler işte belki telegrama geçerler daha kullanışlı işte işimize gelir. Bi salın artık
Bu konunun siyasi kısmı beni ilgilendirmiyor. Sorun şu ki:
Bu şirket para kazanacak diye benim verilerimi işleyerek reklamcısına gelir elde ettiriyor ve en üzücü olanıysa buna alıştırılmamız ve artık normal gelmesi. Hiç şunu düşündünüz mü? Facebook, Instagram, WhatsApp, Google gibi uygulamalar üzerinden hayatımızı devam ettirmeye başladık ve bu uygulamaların kölesi haline gelmeye başladık. İşin komiği yüzümüze vura vura sizi izliyoruz diyorlar! Saçma değil mi sizce de? Sadece bu açıdan bakın ve bir düşünün dünyanın nereye doğru ilerlediğini. Bu yüzden WhatsApp silme akımını sonuna kadar destekliyorum.
Dediğimi yanlış anlıyorsunuz. Whatsapp'ın bugüne kadar bizi izlemediğine dair bir kanıt var mı? Zaten izliyorlardı ama şimdi resmiyete dökülmüş oldu. Bu sadece burası için değil diğer sosyal ağlar ve bilgilerinizi yüklediğiniz cloud servisler için geçerli. Şu anda telefonunuzda yaptığınız bir çok eylem üzerinden Google sizi izliyor, gmail maillerinizi tarayabiliyor, office 365 ticari sırlarınıza erişebiliyor. Youtube bile sizi dinliyor. Kendi aranızda konuştuğunuz konudan dolayı youtube da size alakalı videolar gösteriyor. Kaç kişi bu yüzden Youtube'dan vazgeçti? Yine kullanılıyor, kullanılmaya da devam edecek. Sosyal medya platformu olmasa da emin olun Netflix gibi yapımlar bile bizim hakkımızda veri toplayıp mutlaka ticari olarak kullanıyor.
Cloud'a bir şey yüklediğiniz takdirde bunun sizinle ilgili firma arasında kalacağını düşünmek büyük saflık olur. İlla ki o veriler bir şekilde pazarlanır.
Whatsapp bugün itibariyle neredeyse 2 milyar kullanıcıya ulaşmış durumda. Yerli ve milli denilen yazılımları bile kullanan kaç milyon kişi var? Attığın mesaj bazen çok geç gidiyor. Düşünün Whatsapp'da ki sunucu yoğunluğunu. En basitinden sunucu masrafı bile ciddi bir külfet. Haliyle bu maddi yükün altından kalkmak için bazı adımların atılması gerekiyor. Kaldı ki 19 milyar dolar verilip alınmış bir uygulama. O verilen paranın amorti edilmesi var.
Dijital dünyanın düzeni bu. Siz bugün kalkıp Whatsapp beni izliyor diye gider Telegram yada Signal kullanırsınız ama onların sizi takip etmediğine dair elle tutulur bir veri bulamazsınız. Ya bu diyardan gideceksiniz yada bu izinleri vereceksiniz kaçışınız yok.