constantine38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Günlerdir hem forum da hem de sosyal mecralarda Whatsapp'ın yeni ortaya çıkardığı gizlilik sözleşmesi konuşuluyor. AB haricinde sözleşmeyi onaylamayan kullanıcılar 8 Şubat'dan itibaren whatsapp kullanamayacak. Kullanmaya devam ederse de bilgileri Facebook ile paylaşılacak.

Sanki bu bilgiler daha önceden paylaşılmıyormuş gibi sözleşme ortaya çıkınca büyük bir yaygara koparıldı. 19 milyar dolara mal olmuş bir uygulamayı sizce Facebook insanlığın hayrına mı satın aldı? Zaten kullanılıyordu da yasal çerçeveler içerisinde almaya devam edeceklerini söylediler hepsi bu.

Cem Yılmaz'ın skecinde işlediği gibi sanki FBI bizi Facebook üzerinden izliyor. Kendimizi o kadar değerli hissediyoruz, o kadar önemli bir şahsiyet olarak görüyoruz ki mesajlaşmalarımızı birileri okursa ve yanlışlıkla ifşa olursa insan içine çıkacak yüzümüz kalmayabilir. Çok marjinal bir hayatınız olur, bir siyasi kişiliksinizdir yada ünlüsünüzdür anlarım ama sıradan vatandaş ne konuşabilir? Ne kadar gayri ahlaki bir mesajlaşma içeriği oluşabilir? Ben isteyene Whatsapp, facebook, instagram mesajlaşmalarımı gösterebilirim istese. Çekinecek yada utanacak bir durumum yok. Hatta çok marjinal bir kişiliğimdir de Buna rağmen çekinmem.

O yüzden bu kadar feveran etmeye, kendinden geçmeye, başka platformlar aramaya gerek yok. Çalıştığım müşterilerimin hepsi Whatsapp kullanıyor. Mecburi olarak oradan bana ulaşıyorlar. Olmasa nasıl iletişim kuracağımı bilmiyorum. Ha keza bu kadar popüler olmasının ana nedeni de zamanında cihazlarda önyüklü olarak geliyordu ve bir anda popüler hale geldi. Şimdiye kadar akıllı telefonu olup da whatsapp kullanmayan çok az kişi görmüşümdür.

Dedim ya başlıkta konumuz Whatsapp gizlilik sözleşmesi değil. Konumuz Whatsapp ı ilerleyen günlerde kullanmaya devam edecek miyiz edemeyecek miyiz? Çünkü yeni yasa ile beraber temsilci açması zorunlu tutuldu şirketlerin. Whatsapp da aslında bir sosyal ağ sınıfına giriyor. Facebook şu ana kadar temsilcilik açmadı. Bu gidişle sanki yanaşmayacak gibi. Eğer açarsa Facebook, Instagram ve Whatsapp için temsilcilik açmış olacak. Eğer açmaya yanaşmazsa yedikleri cezadan sonra kullanımları da yasaklanacak.

Bugün reklam trafiği Google'dan hariç Instagram ve Facebook üzerinden geçiyor. Yasaklandıkları takdir de illa ki farklı mecralar bulunabilir ama bu kadar büyük bir etki oluşturamaz. Daha doğrusu daha düşük bütçelerle daha yüksek kitleye kolay erişilemez.

Dua edelim de Facebook temsilci açsın. Aksi halde ne mesajlaşacağız ne de doğru düzgün satış yapacağız.
dediğinizin arkasında duruyorsanız buraya whatsapp instagram mesajlarınızı gönderirsiniz hocam
olay "benim mesajlarımı ne yapsınlar" değil, bunu normal bir şey haline getirmeleri. gizlilik ve özel hayat için illa yasa dışı bir şey yapıyor olmanız veya çok önemli konuşmalarınızın olması gerekmez.