Hocam kitap sattığınız ispat edilirse direk ceza. 10 lira attı açıklama yazdı. Yazmadı. Bunlar farklı şeyler. Gerçek kişiden, tüzel kişiden hesabınıza paranın kimden geldiğinin önemi yok. Geliyorsa ticaret yapıyorsunuz demektir. Hiç bir şey olmaz bir gün bir şikayet olur yakalanırsınız bu işler sıkıntılı. Ya da kafanızı takmayın böyle devam. Bence bu cevapları forumda aramayın. Mali müşavir birine danışın. Buradan size kim nasıl cevap versin. Ben 31 yıl muhasebe yaptım oma göre veriyorum.
Bu maliye konusu tüm forumlarda garip garip işleniyor. Ben vergi ödermiyim bilmem ne. Bakın 1 TL dahi geliriniz varsa. İster e kitap satın. İster web sitesi. İster tanıtım yazısı. İster instagram takipçi farketmez. Bir de bir yerlerde ilan açmışsanız yarın yakalandımı zaten direk bakın forumlarda satış konunuz mevcut diyecekler. Bu bu forumdaki herkesi kapsıyor veya başka forumdaki. Konu şu maliye bunu tespit edemiyor hepsi bu. Eğer ederse evet 10 tl ye kitapta satsanız vergi ödeyip ödemek farklı bir şey ama maliyeye kayıt olacaksınız. Yalnız tek tek şuna ödermiyim buna ödermiyim kaç tl öderim bunları cevaplamıyorum maslesef çok yoğunum. Bence mali müşavire sorulmalı.
Eğer bu iş küçük veya büyük ticaretse ya da düzenli olarak bir gelir varsa (haftada 1 kez, ayda 3 kez vb.) her iki durumda vergiye tabidir.
Tespit edilir, edilmez o ayrı bir konu ama normalde vergi gerekiyor.
Benim şahsi düşüncem haftada 2 kereden ve 150-200 TL üstünde bir kazanç yoksa sorun olacağını zannetmem...
Hesabınıza sunduğunuz hizmet, sattığınız ürünlerden giren her kuruş için vergiye tabi tutulursunuz. Mevzuata göre kazançlarınızı faturalandırmanız gerekiyor. İzlemeye alınırsanız geçmişe yönelik olarak borçlandırırsınız. Fakat 300-500-1000tl gibi kazançlarla izlemeye alınma ihtimali genel olarak düşük oluyor. Geçtiğimiz günlerde Papara üzerinden aylık 350tl ödeme almasına rağmen şikayet edilen ve incelemeye alınan bir kişi olmuştu Aylık 300-500-1000tl gibi kazançlarla şikayet almadığınız müddetçe incelemeye alınmanız çok zor. 1000 'de 2-3 kişi izlemeye alınıyor bu da göze çok battığı için herkes acaba bende alınır mıyım? Sorusunu doğal olarak kendisine soruyor. Tabi en doğru olan şirket kurmak. 30 yaşın altındaysanız çok sayıda avantaj var, bunu araştırabilirsiniz. Şirket kurulduğunda genel olarak özgüven geldiği için işler de büyüyebiliyor.
@benimmuhasebecim; 'da gerekli açıklamaları yapabilir.
Bu gibi durumlarda gelir beyannamesi düzenlenip firma açmadan gelir beyan edilebiliyor diye biliyorum. Araştırmanızı öneririm.
Desteğiniz için teşekkürler