Tural Abiyev adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Pavel Durov

Daha sonrasında gelecek planında geri dönüş olmaksızın Rusya'yı terkmiş ve 'şu an Rusya internet şirketleri için uygun bir ülke değildir' tanımlaması yapmıştır.

Rusya'yı terk ettikten sonra Güney Amerika'da bulunan Saint Kitts ve Nevis adında bağımsız bir ada ülkesinden vatandaşlık almıştır. Vatandaşlık için ülkeye 250 bin Amerikan Doları bağış yapmıştır. Ayrıca 300 milyon dolarlık kişisel servetini İsveç bankalarında tutmaktadır.

Şimdilerde Berlin merkezli kriptolu mesajlaşma servisi Telegram üzerinde çalışmaktadır.

Telegram kurucusu olan Durovu daha önceden VK için, sonrasında da telegram için Rusya hükümeti çok sıkıştırdı ama adamlar hiçbir şekilde bilgi vermedi. 2014 yılında Krım savaşı/işgali döneminde de Rusya Ukrayna vatandaşlarına ait bilgileri isterken Durov ve ekibi aynı tepkiyi vererek, Rusya vatandaşlığından çıktı. Adamın her konuşmasında gizlilik ve insanların hakları ön planda yer alıyor. Telegramı bayadır kullanıyorum özel ve iş hayatında. En ufak sorun veya benzer şikayet duymadım, yaşamadım. Bence şuan telegram en iyisi. Zaten teknoloji de kimseye güven olmaz, 100% kırılmayan sistem de yoktur.
İyisi yok
iyisi gelene kadar en iyisi yani 😂