civilengineer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam, dükkan bile açmayın o halde, onun bile kontrolü sizde değil ki

iddaa neyse de, borsa bambaşka bir olay, eğer konuya hakimseniz, hisselere, firmalara, ekonomiye, gündeme vs. borsa öyle çok da kontrolünüz dışında olan birşey değil.

büyük adamların piyasayı istediği gibi oynatmasına gelince, bu dediğim gibi dükkanda da geçerli, binlerce km uzaktaki trumpın bir lafıyla Türkiye'de iflas edecek kaç ticaret erbabı var biliyor musunuz

bir fiyat teklifi veriyorsunuz mesela, teklif kapsamınızın %80 i döviz bazlı, işi alabilmek adına koyabieceğiniz en fazla döviz riski %3-5 puan, onu bile koydurtmuyor ölücü piyasa. Alıyorsun işi, imzalıyorsun, Sonra hobaa trump 2 tweet atıyor, başlamadan zarar, 2-3 işte, hatta büyük bir proje ise tek işte konkardato. Bu ülkede, geçtiğimiz köprü bile döviz bazlıyken, piyasada da dolayısıyla poşet bile dövize bağlı, o da dediğiniz gibi bir kaç adamın keyfine göre iniyo, çıkıo, fırlıo, zıplıo, uçuyo kaçıo

Yani demek istediğim, kapitalist düzende, sizin düşünce tarzınıza göre hiç birşey bizim kontrolümüzde değil.

Not: İddia, şans oyunları çok başka, ancak borsa öyle değil. Hiç işiniz olmadıgınıdan konuyu bilmiyorsunuz o nedenle bunları aynı kefeye koymussunuz
Bir sonraki yorumumda da borsada neden kontrolün bende olmadığını anlatmıştım aslında.
Borsadan anlamadığım için, benim için kumar olur. Herkes anladığı işi yapmalı. Kulaktan dolma bilgilerle yapılan iş, iş değildir ki şu an çevremde böyle insan çok. Ben bulaşmıyorum, çünkü bilmiyorum. Benim için kumar olur ve kontrol bende olmaz. Kontrolün bende olmadığı hiçbir şeyi sevmem