Aslında siz, kızdığınız, sinirlendiğiniz tavra hemen her gün, her yerde maruz kalıyorsunuz fakat farkında değilsiniz. Fırına gidiyorsunuz, bir ekmek alacaksınız. Fırıncı diyor ki "Bu ekmek 2 lira. Ver iki lirayı, al ekmeği. Yoksa güle güle..." Şimdi siz fırıncıya "Bu fiyatı bana zorla dayatıyorsun. Bu cesareti nereden buluyorsun?" diyebilir misiniz?

Whatsapp da aynı şeyi söylüyor size: Benim gizlilik şartlarım bunlar. Ya bunları kabul et ya da güle güle...

"Ben, sürekliliğini sağlayabilmek için bizlerin kullanımına muhtaç olan bir uygulamanın..."

Siz de iletişim için bu uygulamaya muhtaçsınız. Bu olmasa da benzer başka bir uygulamaya muhtaçsınız. Karşılıklı bir muhtaçlık söz konusu. Yani burada dönen olay aslında alış veriş. Tek fark para yerine sizden paraya çevirebileceği bazı bilgileri istiyor.

Bence bu durum çok gereksiz yere büyütülen bir mesele. Varsa gizlilik ile bir problemi olan, iletişim kuracağı kişi ile direkt telefonla görüşsün, sms ile mesajlaşsın. Olmadı mektup göndersin. Dumanla haberleşmeye kadar yolu var. Ama günümüz teknolojisi dahilinde anonim kalmak imkansız gibi bir şey. Zevk almaya bakın, yıpratmayın kendinizi