Çok haklısınız hocam... Eğitimin paralısı olmaz
bence olur? neden mi, lisede başlayan bilgisayar dünyasına girişim ile derslerimi biraz ihmal ettim, sonrasında kendimi çok çok geliştirdim, Üniversite sınavına çalışan adamlar varken, ben koca firmalara destek veriyordum. Sonrasında kazandığımla birazda çalışarak %50 paralı mühendis oldum, yine kendi kazancımla okulumu da ödedim, bölüm derecesi de aldım üniv de, şuan ne ile geçiniyorum biliyormusun ? üniversitede anlatılanlarla değil, kendimi geliştirdiğim alanlarla.
eğitim süper midir özelde? değil. bende iyiydi ama. veyahut cocugum olsa özele yollar mıyım ? kesin yollarım diyemem, şart değil. Ama kendine ait bir yeteneği varsa, biyoloji öğreneceğine sektörü öğrensin, kendi parasıyla özelini okur benim gibi.
Ama genel olarak, ben istisnayım o süreci çalışarak değilde , iş yaparak verimli kullandım. Ama diğer kişiler için, özel gerçekten para tuzağı. Şuan bile çevremdekiler yolluyor hep, lakayt eğitim işlemelerini, evden muhabbet tarzı artist öğrencilerin dalga konusu bulmak için sacmalamalarını vs vs görüyorum.
çok devrik cümle oldu ama mobilim
ayrıca benimde sevmeme sebeplerimden biri, 5 yıllık üniv hayarımda, son sene babasının maddi durumu kötüleştiği için ödeyemediği için, geçmiş 4 yılını yakan özel üniversiteye de, selam olsun. hak ettiklerini bulurlar inşaAllah.