blackblade32 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam tl ye ceviriyorum cunku benim tlm var kartimda zimbabwe dolarim olsaydi ona cevirirdim dogru iyi para ama kimse hergun yirmi kilo et almio hocam bu yirmi kilonin fiyati
Hocam tl 'ye çevirmeyeceksin işte birim fiyat üzerinden hesap yapacaksın. Eğer tl ye çevirirsen 1 TL şuanki kurla 10 ruble ediyor. Rusya 'da alım gücü yüksek olabilir buna bir şey demiyorum.

erkancan_87 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dikkatli okuyun hocam. Asgari ucret 11 bin ruble. Yarisini eve veriyorlar ama bu ev luks ve 4+1 bir ev. Ki burasi baskent moskova. Siz ankara da bi asgari ucretin yarisina boyle bir ev bulabilir misiniz? Ben rusya nin ucuz oldugunu destekliyorum. Ben hata yapmiyorum. Finans islerinde oldukca iyiyim. Kaldi ki esim iktisat doktorali ogretim gorevlisi. Paranin degrli oldugu ulkelerde alim gucu cok yüksektir. Turkiye de luks ve buyuk bir ev kirasi 3 asgari ucret iken ankara da, moskova da yarim asgari ucret. Ki zaten en cok gelennturist in rus olmasi da bunun bi gostergesi. Asya nin yarisina hem dogalgaz hem petrolnsatan, asya turki cumhuriyetlerini resmen sömüren, askeri olarak super guc olan birnulkenin parasinin bizim paramizdan daha degrrsiz olma ihtimali zaten yok.
Hocam eşiniz öğretim görevlisi olunca sizde mi oluyorsunuz? Neyi iddaa ediyorsunuz anlamadım. Şuanki kura göre 1 TL 10 ruble ediyor. Yani Türkiye 'de kazanıp Rusyada harcasam, Almanyadan Türkiyeye gelen Turist gibi olurum Kısacası TL, rubleden değerli ama ülke içindeki alım gücü Rusyada yüksektir ona bir şey diyemem. Hesap yaparken birim bazda yapın demek istemem bu.