YouTube'da yeni izleme fırsatı bulduğum Mesut Çevik videosunu sizlerle paylaşmak istedim.
https://youtu.be/WQGZCUIB_5k
Asıl bahsetmek istediğim nokta
05:10 zamanında başlayan bölüm. Bu bölümde 8299₺ fiyat etiketi olan konsolun 11000-12000 hatta 13000 gibi fahiş üstü
karaborsa fiyatlarına satılması kısmı anlatılıyor. Buna biraz da ben değineceğim.
Karaborsa satışları birçok alanda suç teşkil ediyor. Ediyor ama kim takar değil mi? Sıcak para daha tatlı gelir satana.
Bunu satanlar da yeri gelir, trajikomik olarak, fırsatçılardan yakınır. Buna bu forumdan dahi örnekler verebilirim ancak amacım ikili tartışma yaratmak değil. O yüzden hiç bu konuda yorum eklemiyorum.
Şimdi bu satışları savunanlar da olur ve "Arz talep" kisvesi altında gösterir bunu... Karaborsanın arz talebi olamaz, olmamalıdır. Arz talep dediğiniz üretimde, tedarikte olur. Bu dengeyi satan firma, konsollar için Sony ve Microsoft, kuruyor zaten.
Burada, bu forumda, fahiş fiyatlarla satılan konsol ürünlerinin altına
karaborsa fiyatları dediğim için konu altındaki mesajım
konuyu baltaladığı gerekçesiyle sildirildi. Demek ki karaborsaya da karaborsa demek baltalamak oluyor.
Son olarak;
Konsol oynayan biri değilim. Almayı da hiç düşünmedim. Bu fiyatlara bugün ses çıkarmayıp, fırsatçılara sırf bana dokunmuyor diye göz yumduğumda, yarın öbür gün bu bahsi geçen fırsatçılar hayati öneme sahip ürünlerde fırsatçılık yaptığında ne diyeceğim. Utana sıkıla mı dile getireceğim bunu?
Bundan sonraki yıllarda milletin zevkine dahi fırsatçılık yapanların fırsat bulamamasını diliyorum.
Tüm forum üyelerine ve okurlarına saygılarımla.