mumitozdmr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bu sizin hayatınız. Babanızla adam gibi konuşun. "Seninle hiçbir konuda çatışmak istemiyorum baba, her konuda bana destek ol." Gibi güzel bir üslup ile derdinizi anlatın bence. Siz kötü bir iş peşinde değilsiniz. Ayrıca her evlilikte ufak tefek bazen mutsuz edecek hadise yaşanır. Şuan evlenenler eşleri ile değil, mal ile, mülk ile, yakışıklılık/güzellik ile vb. evlendikleri için ne yazık ki bunlar zaman içinde tükenince karşısındaki insanı hakikaten sevmediklerini anlıyorlar. Kendinize şunun cevabını objektif bir şekilde verin. Ben ve müdtakbel eşim neden evlenmek istiyoruz? Müstakbel eşim 20 kilo alsa, evlendikten sonra kötürüm kalsa, cildinde bir hastalık oluşsa veya yıllar içinde yaşlansa da ben onu aynı şekilde sever miydim? O da beni aynı şekilde sever miydi? Yurtdışı seyahatleri yapabilecek ekonomiye sahipseniz, yarın soğan ekmek de yiyebileceğiniz bir eşiniz olmalı. Ve yediği soğanı ekmeği değil, birlikte bölüşmeyi seven, maddi güzellikler sona erdiğinde de zaten bunlara önem vermediği için birbirini ilk günkü gibi seven bir çift olmaya özen gösterin. Söylediklerim benim şahsi fikirlerim. Hatalı bulan varsa affola. İnşallah yaşadığın bu sorunu tez vakitte atlatırsın.
Çok teşekkür ederim hocam değerli yorumunuz için gerçekten seviyorum her haliyle isterse 100 kilo olsun oda beni seviyor.İllaki aramızda sorunlar oldu ama bir şekilde aştık işte şimdi babamla konuşacağım inşallah konuşmam güzel sonuçlanır dua edin inşallah