impalanci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yazılarını tek tek okudum yazdıklarının hepsi doğru ve haklısın.. İstanbulda çoğu büyük şirket zaten revit'e geçti. Türkiye'de yayılması maximum 5 yıl alacağını düşünüyorum.

Bu süreçte Revitle aynı firmanın ürünü olan ismini tabikii bildiğin 3dsmaxi öğrenmeni öneririm Render konusunda başarılı olursan ilerde revitte yaptığın bir bim tabanlı projeyi 3dsmaxe atıp materyallerini atıp render alabilirsin.

not: bende revite başlamayı düşünüyorum.
Aynen hocam, büyük firmalar revite geçişe başladı. Yavaş yavaş daha yaygın olacak bu gidişle. Biz de bu pastadan payımızı alıp, güzel projelerde çalışırız inşallah
3dsmax'i okulda sadece ders olarak alıp geçtim, çok detaylı ve çok güzel program. Cidden render konusunda da çok iyi ama kendimi bir konuda geliştireyim diye Revit'e önem vermeye çalışıyorum bu aralar.
Sizin website'sinden renderlara baktım çok güzel çalışmalar yapmışsınız elinize sağlık.

aksanmehmet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, güzel bilgi olmuş teşekkürler. Ben de İnşaallah mezun olmadan Revit'i öğrenmeyi düşünüyorum. Konunuza ek olarak kendi düşüncemi paylaşmak istiyorum.

Ancak şöyle bir durum var, teknik resim dilini pek bilmeyen arkadaşlar (genelde 1 ve 2.sınıf öğrencileri) "aaa Revit otomatik kesit alıyormuş, ben ordan yapayım" diye Revit öğrenmeye çalışıp sonuç olarak büyük hatalar barındıran projeler çizebiliyorlar. O nedenle Revit öğrenmeden önce detaylı plan çizebilme, herhangi bir planı Autocad veya kağıt üstünde zorlanmadan kesit alabilme (karışık planlar dahil), görünüş çizebilme ve projeyi kafasında 3D hayal edebilecek kadar iyi teknik resim dilini bilmesi, tecrübe sahibi olması gerekir. O nedenle ben 3.sınıftan önce Revit öğrenmeye riskli bakıyorum, tabi yukarıda sayabildiklerimi rahat yapabilen birisi için problem yok.
Tabikide çok haklısınız o konuda. Zaten çoğu mimarlık hocası bu sebeple Revit gibi otomatik kesit-görünüş alan programlara izin vermiyor.

SemihCAN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bende sonuna kadar okudum hocam. güzel bilgiler ben mimar yada mühendis değilim ama bu tarz işleri seviyorum. sketchup, lumion gibi programlara modelleme ve görselleştirme yapıyorum şimdilik hobi amaçlı tabi. ilerde belki firmalara lumion ile animasyonlar hazırlayabilirim. zevkli bir iş...
Haklısınız hocam, gerçek bir iş olarak olmasa bile ekstra olarak yapılacak ve eğlenilebilecek bir iş. İnsanın etrafında gördüğü şeyleri kendi kafasında kurup, sanal ortamda gösterebilmesi ve bunları detaylandırıp başkalarına sunabilmesi. Bu insana gerçekten mutluluk veriyor.

amiral79 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hiç bir zaman hiç bir ihtimali "büyük ihtimal kimse okumayacak" gibi düşünerek küçümseme genç meslektaş arkadaşım.
Meslek hayatında şimdiden başarılar dilerim...
teşekkür ederim yorumunuz için. Umarım güzel projelerde, güzel işlerde yer alıp eğlenceli bir şekilde bu işe devam ederim