syf01 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam verdiğin örnekler alıntı yaptığın kişiyi destekliyor. TL rubleden daha değerli. Evin kirası 5.000 ruble ama asgari ücret 11 bin ruble olursa sizce o ülke vatandaşı için ( yabi parayı birim olarak düşünürseniz ) çok çok çok yüksek olmuyor mu? Sizin yaptığınız hata rubleyi tl ye çevirip işte çok ucuz demeniz. Eğer Rusya 'da yaşayıp kazancınız ruble ise o ücretler size pahalı gelecektir.
Dikkatli okuyun hocam. Asgari ucret 11 bin ruble. Yarisini eve veriyorlar ama bu ev luks ve 4+1 bir ev. Ki burasi baskent moskova. Siz ankara da bi asgari ucretin yarisina boyle bir ev bulabilir misiniz? Ben rusya nin ucuz oldugunu destekliyorum. Ben hata yapmiyorum. Finans islerinde oldukca iyiyim. Kaldi ki esim iktisat doktorali ogretim gorevlisi. Paranin degrli oldugu ulkelerde alim gucu cok yüksektir. Turkiye de luks ve buyuk bir ev kirasi 3 asgari ucret iken ankara da, moskova da yarim asgari ucret. Ki zaten en cok gelennturist in rus olmasi da bunun bi gostergesi. Asya nin yarisina hem dogalgaz hem petrolnsatan, asya turki cumhuriyetlerini resmen sömüren, askeri olarak super guc olan birnulkenin parasinin bizim paramizdan daha degrrsiz olma ihtimali zaten yok.