Vergi borcundan kurtulma ya da geçmişe dönük vergi ödeme diye bir konu sözkonusu bile değil. Devletin alacakları bakidir. Öyle şahsınıza özel kararname çıkartacak devlet büyükleriniz yoksa vergi borçları silinemez. Sadece zaman zaman faizleri affedilir yapılandırılır.
Yapman gereken basit. Vergi açılışını yaptıracaksın ve genç girişimci desteğinden faydalanmayacaksın. İleride geriye dönük incelemeye girersen bahsettiğin tutarda bir ceza yiyebilirsin. Genelde hem usülsüzlük cezaları kesilir hem de gelir için kdv ve gelir vergisi hesaplanıp üzerine faiz işletilir.
Ama eğer sen açılış yapmış ve bu cezayı yiyene kadar vergilerini zamanında ödemişsen genelde uzlaşmaya girilir. Maliyenin amacı para almaktır seninle beraber tüm alacakları batırmak değil. İyi bir muhasebeci en az zararla atlatmanı sağlayabilir. Bazı usülsüzlük cezaları minimize edilebilir ya da silinebilir, toplam gelir üzerinden kdv ve kalan tutar üzerinden faiziyle gelir vergisi tahakkuk ettirilebilinir.
Ben inanıyorum ki Devletimiz bırakmaz bu parayı her türlü alır. Ceza yiyeceğim her türlü kesinleşti ileride veya şimdi.Ben genç girişimcilikten faydalanmazsam zaten kazandığım parayı gelir vergisine muhasebeciye zaten ödeyeceğim. En iyisi ben yıllarca kazanayım paramı şirketim olmadan artık 100.000 bin TL mi kazandım yarısını veririm kesilen cezalar öyle gözüküyor. 18 bin kazandım vergimi ödemek istiyorum 60 bin tl , 100 bin tl mi kazandın bize bildirmedin mi 50 bin tl ver git. Böyle saçma bir sistem olabilir mi ya ? Genç girişimci olmayacaksam tamamen mantıksız oluyor benim için. Vergi mükellefi olmadan hiç şahıs şirketi kurmayan birine ceza kesebiliyorlarsa, banada bir ceza kesebilmeliler. Neden bu kadar saçma bir sislemle ilerliyor vergi işleri gerçekten psikolojim altüst oldu. Kötü olan kazanıyor herhalde anlamıyorum