Konu için teşekkürler.
Kafamda olan bir alandı fakat sanırım şu an girmek için biraz geç kaldık. Kripto para fiyatlarının artmasıyla mining parçaları nerdeyse kendini ikiye katlamış durumda.
Başlamayı düşünüyorum miningi konumlandırabileceğim atölye gibi güzel bir yere de sahibim fakat dediğim gibi parçalar çok zamlanmış risk iyice artıyor. Amorti edememe durumunu da düşünmek gerek. Eğer benim gibi girmeyi düşünen arkadaşlar varsa bu durumu da göz önünde bulundursunlar.
Birde aklıma takılan şu sorular var:
* Maliyenin kripto para olayına bakışı hakkında bilginiz var mı ?
Sistemi kursak, üretimi yapsak aylık üretimi yerel borsadan bozdurup elektriğe, alınan parçaların amortisi için çeksek araya maliye de burnunu sokar mı ? (Maliyenin burnunu sokması amorti süresini çok uzatır.)
*Ethereum sizi tatmin etmez hale gelirse veya ethereum' un madenciliği zorlaşırsa başka kripto paralara kaymayı düşünüyor musunuz ? B,C planı oluşturdunuz mu ?
Cevaplarsanız sevinirim.
Evet şimdi kart fiyatları çok uçuk seviyelerde. Ben 20 aralıkta sipariş vermiştim. Şimdi aldığım kart neredeyse 4000 TL civarına yükselmiş.
Kripto paralar için hala bir mali düzenleme yok. Menkul kıymet veya emtia olarak kabul edilip o şekilde vergilendirileceğini düşünüyorum.
Ethereum tatmin etmeyecek seviyeye inerse diğer coinlerde tatmin etmez muhtemelen. Bu piyasada bitcoin yükselir, diğerleri onu takip eder. Sektörün ilerisi hakkında bir görüş sahibi olabilsek 8-10 adet rig kurardım aslında. Zarar ettiğim noktada sistemin fişini çekerim köşeye kaldırırım. Güneş paneli işine yoğunlaşarak zararı ortadan kaldırmayı düşünebilirim.