Günlük 6 saat uyumayı kural edindim, yaklaşık 3 yıldır farklı şekillerde "daha fazla çalışmak" için yollar arıyorum.
36 yaşındayım, 1 çocuğum var, ona da daha fazla zaman ayırabilmek ve çalışma vaktimi de azaltmamak için
çok taklalar atıyorum olarak düşünebilirsiniz.
- 3 yıl'ın ortalama 30 ay'ı boyunca; gece 02.00'de yatıp 08.00'de kalkarak iş'e gittim diyebilirim.
Sabah kalktığımda oldukça düzenin zombisi modunda oluyordum ve artık çalışmaktanda nefret eder olmuştum.
- Son 4 - 5 aydır 22.00 civarında yatar, ortalama 04:00'de uyanırım.
Bu yöntemi daha önceleri denedim ama başarılı olamamıştım ama alışmam aslında tesadüf oldu.
Çocuğu uyutmak için yanına yattığımda onun uyuması 1 saati bulabiliyordu ve bende mayışıyordum, uyuduktan sonra da kalkıp benim çalışmam daha zor oluyordu.
Bende uyumaya devam edip, sabah erken kalkmaya başladım. Sabah 6, 5 derken ütopik rakam olan 04.00'e oturtmayı başarabildim.
Sonuç olarak günlük 6 saat uykuyu, doğru ayarlamalarla vücuduma yedirebildim.
Düzenin zombisi'nden çok daha iyiyim diyebilirim.
Ama; tabi ki de çok isterim, çalışmaya mecbur kalmayıp rahat yaşamayı
Zaman kullanımı konusunda yaşadığınız değişiklikler harika. Umarım veriminizi de önemli ölçüde artırmıştır.
Ben de 4 ay kadar bir süre 22.00 uyuma, 05.00 uyanma şeklinde bir programda çalıştım. Özel hayat eşliğinde güzel giden bir tarz oldu. Lakin karantina dönemlerinde 19.00 uyuma, 02.00 uyanma sistemine döndüm. Hem verimde hem de kendime zaman ayırma konusunda daha başarılı olmaya başladım. Salgın süreci sonunda bu sistemi devam ettirebileceğimi düşünmüyorum, özellikle yaz dönemlerinde bu program bozulacaktır. Lakin gün doğumu ve gün batımı saatlerine paralel bir çalışma temposu öncelikli hayalim oldu.
Çalışarak başarı elde eden insanlar için "çalışmaya mecbur kalmamak" durumu; olası bir gerçek değil diye düşünüyorum. Eğer yaptığınız çalışmaların karşılığını alıyorsanız, kendinize güveniniz tazeleniyorsa ve iş için harcadığınız mesai yaşam kalitenizi yükseltiyorsa "çalışmak" eylemi farklı bir anlama gelmeye başlayacaktır inancındayım (en azından kendi hayatımda bu şekilde oldu).
Umarım her birimiz düzenin zombiliğinden kendi düzenimize evrilmede başarı elde ederiz.
@mykill; 'in yazdığı gibi "başkalarının uyuduğu" cümlesini de "başkalarının fırsatları kaçırdığı..." bakış açısıyla görmeye başlayabiliriz.