😁😁 valla hocam anlamadığım bir konuyu geçiyorum bu zamana kadar öğrenememişte şimdi mi öğrenecek. yazım yanlışını kast etmiyorum hızlı yazıyoruz ondan olabilir karman çorman yazanı bahsediyorum
Hızlı yazınca yazım yanlışı olabiliyor ancak yanlış yazmakla cümle kuramamak arasında bence çok fark var
En fenası her kelimenin baş harfini büyük yapanlar.
Ben daha öyle yazanı görmedim hocam
valla ben az çok dikkat ederim ama bu konuda bir takındım yok kimseden de dikkat etmesi için bir beklentim yok. yapan yapar, yapmayan yapmaz. bununla ilgili uyarmak karar almak forum sahibi ve yöneticilerin işidir.
Tabi ki hocam haklısınız amacım kimseyi kınamak değil
Bazen hızlı yazmak harf hatalarına neden olabiliyor. Bu artık sıradanlaşmış bir olay kabul ediliyor. Fakat imla kurallarının doğru kullanılmaması ifade edilmek isteneni de yanlış yönlendirebilir. Bunun için en azından imla kurallarının doğru ve yerinde kullanılması önemlidir.
Ayrıca bir konu açan kişinin konuya yapılan değerlendirme ve yorumlara teker teker olumlu ya da olumsuz cevap vermesi gerektiği kanısındayım. Bu bir saygı göstergesi, nezaket gereğidir. Birileri bir konuya gelip görüş bildiriyor ise, o görüşün işe yarayıp yaramadığını geri bildirmek, konuyu yanlış biliyorsa dahi görüş bildireni de bir anlamda uyarmaktır. O kişi de böylece kendi yanlışını düzeltmiş olur.
Türkçemize sahip çıkalım, özen gösterelim.
Zaten en çok taktığım konuyu tam olarak ifade edememek mesela geçen gün çekiliş konusu okurken başlık "xxK-xxK arası çekilişle takipçi" tarzı bir şey yazıyordu konuyu okudum konuda çok başka bir şey yazıyor meğer çekilişe katılmışlar, sayfalarına ortalama 150K takipçi gelecekmiş belirli bir kısmını kendi çekilişlerine katılanlara yollayacaklarmış.