Bir arkadaşımın 2-3 yıldır yaptığı ve pasif gelir elde ettiği bu uğraştan biraz bahsetmek için konuyu açıyorum. Belki birşeylere vesile oluruz.

Video :

https://www.youtube.com/watch?v=alF_PqiV0ac

Özet bazı bilgiler geçeyim. gördüğünüz videoda ortalama 600 kadar bıldırcın var. günde ortalama 35 paket (her pakette 12 adet) yumurta olmak üzere verim alınmakta. Her paketin tanesini 3.5 TL ye anlaştığı pazarcılara vermekte.(çok ucuza veriyor) Dağıtım konusunda herhangi bir uğraşı yok topladığı yumurtaları pazarcılar gelip alıyor. 35 * 3,5 * 30 = 3675 TL ortalama aylık gelir mevcut. Tabi siz ben internetten satarım marketlere kendim pazarlarım gibi düşünceleriniz varsa gelir özellikle büyük şehirlerde çok değişebilir. gelirin yine ortalama bin lira gibi bir kısmını aylık yem ve elektrik masrafına ayırmakta. Normalde Yumurtalık toz yem kullanılıyor. Ama kendi karışımlarıyla bu maliyeti daha da düşürdüğü zamanlar oluyormuş. Kalan kazanca 2675 TL gibi bir rakam diyebiliriz. Kafeslerde otomatik suluk ışık sistemi var. Eğimli oldukları için yumurta toplama derdi de olmuyor. Kafeslerin tanesini 2200 tl gibi bir rakama temin etmiş. Amortisman süresi beslediğinize göre değişir ama ortalama 1 yıl diyebiliriz.

Sonuç olarak hergün işe gitmeden çok az vaktini ayırıp geldiğinde de yumurtaları 10 dk içerisinde toplayıp ek gelir elde edebildiği bir sistem var. Her işin zorlukları olabileceği gibi ek gelir arayışında olan arkadaşlara duyurulur.