Merhaba arkadaşlar herkese iyi forumlar.
Öncelikle aşağıda yazdıklarımı okuyup ben yazılım bilmiyorum diyip konudan çıkmamanız için yazıyorum. Yazılım bilmenize gerek yok bana mantıken yardım edebilirsiniz.
Yaklaşık 4 aydır PrestaShop üzerinde modül geliştiriyorum ve geliştirdiğim bir modülde aşamadığım bir kısım var ve algoritmayı bir türlü kuramadım.
Olayı en basit şu şekilde özetleyebilirim;
Müşteri 4 adet ayakkabı siparişi veriyor ve indirim kuponu kullanıyor. Ürünler kargoya verilirken ayrı ayrı verileceğinden dolayı siparişi ikiye veya üçe (bu sayı artabilir gelen sipariş içeriğine göre) bölmek gerekiyor. İndirim kodu kullanılmayan siparişlerde bir sıkıntı yok fakat işin içine indirim girdiği zaman hesaplarken beynim patlıyor.
1. Opsiyon
4 Adet ayakkabı var diyelim fiyatlar önemsiz ve bu adam ürün sipariş ederken %X değerinde bir indirim kuponu kullanıyor.
2. Opsiyon
1. Opsiyon ile aynı fakat indirim kuponu % değil TL cinsinden XTL değerinde bir indirim uyguluyor. Oluşturduğum siparişlerde ürünlere discount olarak eklemem gerekiyor fakat bunu nasıl yapacağıma dair bir algoritma oluşturamadım.
3. Opsiyon
Müşteri 4 ayakkabı sipariş eder ve %X değerinde bir indirim uygulanır. Bu sipariş 2-1-1 olmak üzere 3 parçaya ayrılır. (2-2 de olabilir)
4. Opsiyon
Müşteri 4 ayakkabı sipariş eder ve XTL değerinde bir indirim uygulanır. Bu sipariş 2-1-1 olmak üzere 3 parçaya ayrılır. (2-2 de olabilir.)
Yani indirim % de uygulanabilir TL de uygulanabilir. Bir sipariş 2-2 şeklinde de bölünebilir 2-1-1 şeklinde de bölünebilir fakat uygulanan indirim bütün siparişlere işlenmelidir.
TL cinsinde girilen indirimi total fiyat baz alarak % ye çevirip yeni oluşturulan siparişe eklemeyi denedim fakat çok sağlıklı bir sonuç alamadım.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.