Merhabalar, R10 içerisinde sürekli olarak ticaret yapıyoruz, fakat bilerek veya bilmeden ticaret ahlakına aykırı davranabiliyoruz. Bu konu içerisinde hepimiz rahatsız olduğumuz veya uymamız gereken ticaret kuralını yazalım bu şekilde ticaret yaparken yaşanan sorunları minimuma indirebiliriz diye düşünüyorum.

Ekstra olarak Satıcılar müşterilerden beklediklerini, alıcılar da satıcılardan beklediklerini yazabilir.
İlk ben başlıyorum.
* Teslimat yapıldıktan sonra bir sorun çıkarsa üst üste mesaj atıp, kabaca mesajlar göndermemek ve kibarca sorunu belirtmek.
* Mesaja geç cevap geldiğinde sürekli olarak aramamak /karşınızdakinin de insan olduğunu unutmamak
* Alış konusu açtığınızda, size gelen mesajların hepsine dönüş yapıp, işin başkasına verildiğini belirtmek.
* Size gönderilen ticaret puanına geri dönüş yapmak, satıcının konusuna yorumunuzu bırakmak.
* Ödemeyi geciktirmemek
* Özellikle tasarım konuları için, alış yapmadan önce tüm detayları belirtmek sonradan istediğiniz gibi olmayınca iki taraf da gereksiz zaman kaybı yaşıyor
Devamını birlikte getirelim arkadaşlar