Yıllar önce adsense reklamlarıma bilinçli olarak tıklama yapmıştım. Adsense onayım 2009 dur bu arada. Tabi yeni adsense hesabı almışım diye hevesle ve acemice böyle bir girişimde bulundum.
Çok geçmeden hesabımın geçersiz tıklama sebebiyle banlandığına dair mail aldım. Nasıl edeyim, napayım diye iyice araştırdıktan sonra adsense ekibine mail atmaya karar verdim.
Maili atarken elimden geldiğince samimi olmaya çalışarak ve okuyacak olanın da benim gibi bir insan olduğunu düşünerek şuna benzer şeyler yazdım:
Merhaba,
Adsense hesabım şu sebeple banlandı. Adsense hesabımı yeni açmış olduğum ve google yi kandırabileceğimi düşündüğüm için böyle saçma bir girişimde bulundum.
Şayet hesabımı yeniden aktif ederseniz, bundan sonra daha dikkatli davranacağımdan emin olabilirsiniz.
Tam olarak böyle şeyler yazdım.
Ve bir de baktım ki hesabımı yeniden aktif ettiler. O günden beri de ban yemedim.
Adsense ekibinden gelen yanıt:
Sayın Kullanıcımız,
Durumunuzu açıklığa kavuşturduğunuz için teşekkür ederiz. İtirazınızı inceledik ve hesabınızı, hemen geçerli olmak üzere yeniden etkinleştirdik. Reklamların sitelerinizde, mobil uygulamalarınızda veya YouTube kanallarınızda yeniden görüntülenmesi 48 saate kadar sürebilir.
İleride geçersiz etkinlikleri önleme konusunda yararlı olabilecek aşağıdaki yönergeleri incelemenizi öneririz:
- Yayıncıların kendi reklamlarını tıklamaları ya da başka kişileri bu konuda teşvik etmeleri program politikalarımıza aykırıdır. Buna ek olarak, tıklama oluşturmak üzere, robotlar veya komut dosyaları gibi otomatik tekniklerin kullanılması da yasaktır. YouTube yayıncısıysanız, videolarınızı izlerken, reklamveren maliyetlerinin istemeden yapay olarak artırılmaması için reklamı atlamalısınız. AdMob yayıncısıysanız, mobil uygulamalarınızı test ederken geçersiz tıklamalar oluşturmamak için test reklamlarını etkinleştirmelisiniz.
- AdSense yerleşimlerinde, açılış sayfalarını veya diğer ayrıntıları kontrol etmek için bir reklamı tıklamak isterseniz Google Yayıncı Araç Çubuğu'nu kullanın. Bu araç çubuğu, geçersiz tıklama oluşturma riski taşımadan sayfanızdaki reklamların hedefini kontrol etmenize olanak tanır. AdMob yerleşimlerinde, mobil uygulamanızdaki etkin reklamları tıklamayın. Geçersiz tıklamalar oluşturmamak için lütfen test reklamlarını kullanın (Android, iOS veya Windows Phone için).
- Yapılan tıklamaların tümünün kaydını tuttuğumuzdan emin olabilirsiniz. Bu nedenle, tıklamaların Performans raporlarında raporlandığından emin olmak için kendi reklamlarınızı tıklamayın. Bununla birlikte, raporlarınızdaki tıklama ve gösterimlerin son halini alması 24 saate kadar sürebileceği için tıklamaların hemen görünmemesinin çeşitli nedenleri olabilir.
- Siteniz, mobil uygulamanız ve/veya YouTube kanalınızdaki trafiği anlama hakkında daha fazla bilgi edinmek için Reklam Trafiği Kalitesi Kaynak Merkezimizi ziyaret edebilirsiniz.
Adsense den kolay para kazanmak ümidiyle bu tür girişimlerde bulunan yeni arkadaşlara umarım yol gösterici olur.
Bunu da bir anı olarak sizlerle paylaşmak istedim.