M1 işlemci bulunan Macbook Air'lar bile izlediğim videolarda ki testleri baz aldığımda söylediğiniz işlemlerin tümünü yapabilecek kapasitede. Air modelleri diğer Intel işlemcili modellerden iyi performans veriyor.

Geçen yıl ekranı bozulana kadar 2014 yılında satın almış olduğum Macbook Pro cihazı yaklaşık 6 yıldır kullanıyordum ve bu cihaz prodüksiyon işlemleri için yüksek mesai saatlerinde sınırları zorlanarak kullanıldı. Buna rağmen beni tam 6 yıl götürdü. Ki ben 3 yılda bir Windows laptop eskiten ömrünü tüketen biriyim.

Bende yakın tarihte bir M1 MacBook Pro almayı hedefliyorum.

İşletim sistemi konusuna gelirsek 2014'te ilk defa MacBook bir cihaz aldığımda çok farklı gelmişti o ana kadar alışık olduğumuz her şeyden farklıydı yani. Mouse bile yukarı aşağı yapmak için ters yönde haraket ettiriliyordu. Mouse üzerinde ki orta tuş ile sayfayı kaydırma haraketinden bahsediyorum ama sonra fark ettim ki aslında MacBook'ta ki yön mantık çerçevesinde daha doğruymuş. Maksimum 1 hafta yabancılık ve zorluk çekersiniz o bir hafta sonunda her şeyin çok daha kolay olduğunu göreceksiniz.

M1 modeli içinde yakında çok daha iyi güncellemeler yayınlanarak performans ve verimlilik açısından çok daha iyi bir noktaya geleceğini düşünüyorum zaten muadillerinden fiyat olarak daha uygun. Yani kesinlikle alınabilecek bir cihaz bence.