Benim takıldığım esas nokta daha gün görmemiş bebelerin hakkının çalınması değil, " Devlet'in kasasından tek kuruş çıkmayacak " denerek yalan söylenmesi. Açık açık biz bu 5 şirketi besleyeceğiz, belki %20sini açıktan komisyon alıp 3-5 yılda kendini amorti edecek yatırımlar için 30-40 yıl hiç zarar ettirme ihtimali olmadan kamu zararını göze alarak, sıfırdan yapım masrafının bilmem kaç katını ödeyeceğiz deseler bu kadar kazıklanmış hissetmezdim belki. Açıkça büyük bir kamu zararı olacak, bu şirketler zengin edilecek de canımı ye, ne diye devletten tek kuruş çıkmayacak yalanını söylüyorsunuz? Çıkmıyor mu gerçekten tek kuruş? Acaba o cümleleri kurarken ne düşünüyorlardı? Hiç mi ortaya çıkmayacak sandılar veya o zamana kadar muhalif kalmaz mı dendi aklıma mantıklı hiçbir sebep gelmiyor o cümle neden söylendi yahu aklım almıyor düşünüyorum bulamıyorum deli çıkacağım nasıl devletten tek kuruş para çıkmaz? Buna inananlar meydanlarda elleri patlayıncaya kadar alkışladı, bundan önce kimsenin aklıma gelmemiş olan bu parlak fikri ortaya atıp uygulayan mucitleri.