tuncgulec adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
3 üniversite diplomam var, 2 yıl hukuk okudum. Eskiden adliyelerin önünde arzuhalciler vardı, avukat dediğin o adamların üni bitirmiş hali, %99u böyle bu adamların.

Türkiye burası, ceza davasında avukatların standart sözleri, "efendim, sanık suç saiki ile hareket etmemiştir, sabit ikamet sahibidir, kaçma şüphesi yoktur, deliller toplanmıştır, tutuksuz yargılanmasını mahkeme aksi görüşteyse adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasını talep ediyoruz". Bildikleri cümle bu.

Bilişim konusunda ise, davanın birinde izmir'den özel avukat getirdiler, bilişim suçlarında ihtisas yapmış göyaaa, adam bilişim değil avukatlık dahi bilmiyordu, yukarıda saydığım standart cümleleri söyledi, cebine 5bin tl koydu defoldu gitti.

İdari davalarda ise, kurum avukatları ilgili kurumda o konuya bakan memur ne yazarsa onu copy past edip mahkemeye göndermekten başka birşey yapmaz.

19 yıllık tecrübem var, daha çok şey yazarımda gerek yok.

İşini hakkı ile yapan avukat arkadaşları selamlıyorum.
Bu işi bilmeyip yapan çok kişi var evet ancak tüm gün çalışıp sırf ceza azalsın diye çalışan insanlara vasıfsız diyemezsin tanıdğım çoğu kişide böyle zaten 2 3 kişi sadece çok iyi avukat tanıdıklarımdan ancak tek işi 2 laf etmek değil