Xxxx firmasında 3 tane genel müdür, 2 tane satın alma müdürü olan tanıdığım olup, bizzat kendilerinden duyduğum konudur. Ve bu firmalarla çeşitli işler yapmış birisi olarak söylüyorum bunu. Siz gibi duyduğuma göre değil.
Sizi arkadaşınız baya bi yemiş 🙂 ha eğer siz migrosa göre konuşuyorsanız, yukarıdaki yazınızı değiştirin.
Bence siz başkalarının ağzıyla konuşmayın 🙂
1. İlk öncelik müşteriyi kaybetmemektir. Yani kendi üretimini almak, istemeyen müşteriyi boş göndermemektir.
2. Kıyaslama yapılabilmesine olanak sağlamaktır.
3. Maddi olanaklara göre hizmet etmektir.
Bunlar belirli süreler içinde satış oranları kontrol edilir ve sonrasında eğer kendi ürünü satışları artmışsa, kendi ürününe ağırlık verir. Öyle sizin dediğiniz gibi aylarca raf yerleşimi vs. Düşünülmez. Bu zaten ütopyadır. Yine öyle sizin dediğiniz gibi bi süre sonra marka ürünü bırakıp kendi ürününü satıştan çekmezler. Bence siz o arkadaşınızın sözüyle buralarda ahkam kesmeyin
Arkadaşımın sözüyle ahkam kesmiyorum, gözün kör değilse git migrostaki nohuta bak diyorum.
Aylarca düşünülmüyor dediğiniz operasyonel sürecin de bizzat içerisindeyim merak etmeyin siz anca bilgisizliğinizle tahminler ve varsayımlar üzerinden "akıl(!)" yürütün.
Size şimdi pazarlama dersi vermeyeyim daha önce alacağınız başka dersler var, ama sizin pazarlama dersine de ihtiyacınız yoktur eminim ki sizin 100 tane genel müdür 40 CTO 50 CEO 15 CFO 5 El Arabası 2 Traktör 4 Kamyon 5 bisiklet 2 de kurabiye olarak tanıdığınız vardır.. Saygılar.
(Ayrıca saydığın 3 maddeyi aklı olmayan birisine sorsak o da söyler

)