Merhabalar, bir açık artırma konusu açtım domain satış yapmak için. Bu açık artırmaya şikayet ettiğim arkadaş teklif verdi 01.01.2021 günü saat 21:34de. Bu açık artırma 02.01.2021 günü sabah saat 09:34de sonlandı bende bunun üzerine arkadaşa pm ilettim ödeme bilgilerini gönderdim.

Açık artırma konusu : https://www.r10.net/acik-arttirma-il...n-10003-a.html

Domain satış kategorisinde :
MADDE 4- Eğer açık artırma sizde sonlandı ise almak zorundasınız. Açık artırım sonlandıktan sonra ödeme bilgileri en geç 24 saat sonra alıcıya bildirilmelidir. Alıcı da bu bilgileri aldıktan en geç 48 saat sonra ödeme yapması gerekmektedir. Ödeme hafta sonuna denk gelmiş ise ilk mesai günü ödeme yapılması zorunludur. Ödeme süresinin uzatılma talebi olur ise, satıcının inisiyatifindedir. Açık arttırmayı kazanıp ödeme yapmayan kullanıcılara açık arttırma kategorisi için KATEGORİ BANI uygulanacaktır.
a) - Ek olarak yönetici insiyatifinde genel ban cezası da uygulanır

Bu maddeye istinaden ödeme için Pazartesiyi bekledim ancak ne mesajıma cevap verdi arkadaş nede ödeme yaptı. Bende Pazartesiyi salı'ya bağlayan gece saat 02:00 civarında arkadaşa - trade attım ve sabah kalktığımda arkadaşın da bana - trade attığını gördüm.

Bunun üzerine şikayet konusu açarak arkadaşın bana karşı verdiği - traderin silinip kendisinin cezalandırılmasını istedim.
Şikayet konum : https://www.r10.net/cozumlenmis-sika...post1079016929

Şikayet konum da gördüğünüz üzere arkadaşa herhangi bir ceza verilmedi. Üstüne birde yönetici bir arkadaştan aldığım cevabı buraya yazıyorum istenilirse ekran görüntüsü de atabilirim.
Yönetici arkadaş : Sizde de hata var. Kurallar der ki, açık arttırma bittikten sonra kişiye hesap numaranızı gönderin. Hesap numarasi gittikten sonra alıcının 48 saati var ödeme için. O yüzden söylediğim şekilde halledin işlemi ki, kimse kırılmasın.

Ben : bende hata olduğunu düşünmüyorum ve açık artırma satış kategorisinde verilen kural belli pazartesi günü ödeme yapmaz ise şikayet konusu açıp - trade verilebilir.

Tüm bunların üzerine domaine 180₺ teklif veren arkadaşın bana en son attığı mesajı buraya ekliyorum.

Ben kimseden sadaka istemiyorum. Bir satış yapıyoruz ve teklif veriyor sonra da verdiği cevaba bakıyorum inanın çok şaşırıyorum.
Arkadaşın silver üye olduğu için bu şekilde davrandığını düşünüyorum.

@Coşkun Çetin; hocam sizden ricam şikayet konumu ve açık artırma konusunu inceleyip sizin değerlendirmeniz.
Tekrar iletiyorum ben arkadaş ile ticaret yapmak istemiyorum cezasını almasını talep ediyorum. Eğer burada hata bende ise gerekli ceza bana da verilebilir.

Bu arada yönetici arkadaştan özür diliyorum onun verdiği kararın adil olmadığını düşündüğüm için Coşkun hocamın karar vermesini istedim.

Konuyu buraya açmamın sebebi de 2. Kez şikayet konusu açıp açmamanın yasak olup olmadığını bilmediğimdendir.