Bim - A101 stratejisi bu değildir

Bak bu benim ürünüm 2 lira, bu da senin o bildiğin meşhur marka, 4 lira.
İkisi de aynı kategoride ve benim ürettiğim daha ucuz. Al bunu dene. Anlamına gelmekte olup, amaç insan kafasında, " ya bu daha ucuzmuş hem tadı ve kalitesi de aynı" diye yer etmektir.
Hocam xxxxxx zincirinin HR'ında çalışan çok yakın bir arkadaşım var. Bilginiz olmadan fikir yürütmezseniz sevinirim

Boş bilgi sallamıyoruz. Oturup ürünlerin raflardaki konumlandırması için 2 ay boyunca toplantı yapılıyor. Sizin dediğiniz gibi "Daha ucuz, aynı tad beni satın alın" mantığıyla emin olun çıkılmıyor, bu motivasyonlardan sadece bir tanesi. Siz yapsanız öyle yaparsınız, tek düşünceniz o olur öyle düşünürsünüz ama maalesef her düşündüğünüz öyle olmuyor... Bu ürünler ve stratejiler plot marketlerde aylarca analiz ediliyor, müşteri davranışları analiz ediliyor, raf konumları analiz ediliyor. Bazı ürünleri rekabet etmesi için çıkardığı satmak için çıkardığı ve ana motivasyon olarak bunu gördüğü de doğrudur, ama bir çok üründe de ana motivasyon satarak ondan para kazanmak olmuyor.
Tekrar ediyorum bilginiz olmadan yorum yapmayın en basit bilgiyi edinme yolunu da size söyleyeyim. Şuan kalkın migrosa gidin, MİGROS marka nohutun üreticisine bakın, diğer pahalı xxxx marka nohutun üreticisine, fabrikasına bakın. Göreceksiniz ki bu malzemelerin hepsi daha itibarlı olan markadan ve daha pahalıya satan markanın fabrikasından çıkıyor

Üretici aynı, nohut aynı birisi daha ucuz, birisi daha pahalı.