Geçen günlerde bir konu okudum. Site adresini yazmış birisi, 30'dan fazla adsense reklam tıklaması yapılmış. İyilik gibi algılansa da, kötülük yapıldığı aşikar.
Makale sattığım biri bana "başka sitelerdeki makaleleri kopyalayıp özgünleştirmeye çalışıyorum." dedi.
Birkaç sitede hep aynı makale mevcut.
Bazı kişiler site adresini paylaştıktan sonra arama motoru örümcekleri, botlar, farklı ip adresleri üzerinden siteye akın edildiğine şahit.
Bazı kişiler makalelerinin şu şu kişiler tarafından çalındığını belirtiyor.
Birisi sitesi için backlink paketi alıyor. Site 2 ay sonra bitiyor, arama motoru sonuçlarında çok arka sıralara gidiyor. Spama maruz kalıyor. İşini iyi yapıyormuş, işinde uzmanmış gibi konu açıyorlar, iş sonrası site kapanmak zorunda kalıyor. 200-500 lira için milletin emeğini yok etmeye değiyor mu gerçekten?
Şimdi ben site adresimi paylaşmaya neden çekinmeyeyim?
Ülkede kimse birbirinin iyiliğini istemiyor.
Düşmanca yaklaşım mevcut.
Nasıl bir millete sahibiz, böylelerini gördükçe vallahi ben utanır oldum.
Benim imzamdaki siteye giren abuk subuk kayıt olan, geçersiz sipariş veren, spam yapan bir sürü tip var çoğu da eminim burada bir konuda bana gıcık olup banlanmamak için konuda sesini çıkaramayan tipler.
Hemen site araştırması yapıp dur şuna bi pislik yapalım kafası. Yaş 15-16 psikozu sanırım.