Şimdi detaylı yazayım.
Öncelikle ticari olarak kredili ürünleri (ek hesap, kredi, kredi kartı, firma çeki) kullanabilmeniz için en az 6 aylık bir dönem geçmesi ve bu dönemde de karla beraber iyi bir ciro yapılmış olması gerekmekte.
Ya da şirket ortaklarının findeks'i çok iyi olacak (1700 civarı), bölge müdürü firmada gelecek görecek, ittire kattıra bu süreyi 4 aya (ki hala çok zor) çekeceksiniz.
Banka seçimine gelince..
Hangi alanda faaliyet gösteriyorsunuz? Mesela tarım alanında faaliyet gösteren birine başka banka tavsiye edilir, ihracat-ithalat yapan birine başka banka tavsiye edilir.
Genel olarak şöyle bir durum vardır, 1 devlet bankası, 1 özel bankayla çalışın. İki bankada da işlem hacmi yaratın.
Neden?
Devlet, para dağıtacağı zaman, devlet bankası üzerinden dağıtır. KGF vb.
Devlet bankasında Vakıfbank veya Ziraat kullanın. Vakıfbank daha samimi geliyor bana.
Özel olarak da, İş Bankası derim.
Neden..
Bu biraz da benim bakışımla alakalı. Yıllardır bireyselde ailecek iş bankası kullanırız. Bugüne kadar hiç bir sorun yaşamadık, ki gençlere en çok destek veren banka bana göre.
Genelde, şubelerinde çalışanlar işlerine hakim, çözüm odaklı, ve eğer siz gerçekten iyiyseniz, bu iyi niyeti kağıt üzerinde de gösteriyorlar.
Ticari'yi de iş bankasından açtık. Şubeye gittim, oturdum, istediklerimi, derdimi anlattım. Aynı hafta bütün başvurularımız olumlu sonuçlandı.
Çok ilgililer, üşenmeden bıkmadan her sorumuzu cevapladılar, bölge müdürlüğüyle irtibat halindeyim; dış ticarette, kredi limitlerinde vb. "soru sormak için bile" rahatsız edebiliyorum.
Benden 10 tam puan almıştır.
Bayagi detayli yazmissiniz zahmet verdim , tesekkur ederim degerli bilgileriniz icin. Bizim sektor dijital reklamcilik ve yurt disina yazilim satisi