ensygmr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar 2 seneyi aşkındır "seboreik dermatit" hastalığından muzdariptim. Neler neler kullandım, 2 farklı doktora göründüm, ilaçlarını kullandım ama yok hiç biri işe yaramadı. Forumdan birisi başlıkta ki şampuanı önerdi, arkadaş eczacıydı. Daha öncede görüyordum şampuanı ama güvenipte almamıştım hiç. Arkadaşın tavsiyesi üzerine aldım ve her yerde yazdığı gibi ilk seferde bitirdi hastalığı arkadaşlar.

Bu bir tavsiye konusudur, aynı hastalıktan muzdarip kişiler direkt alsın. Yan etkisi olarak saç dökülmesi deniyor her yerde, bende zaten azar azar dökülüyordu çok abartı dereceye çıkmadı, sadece aşırı yağlanmaya başladı saçım. O da beslediği için sanırım, olsun yağlansın yeter ki yıkarım bol bol. 3 kere kullandım sadece ve 2 haftadır kullanmıyorum normal şampuan kullanıyorum hala hastalık belirtisi çıkmadı yine. KESİNLİKLE TAVSİYE EDİYORUM.
Ben yaklaşık 5 yıldır ara ara bırakıp devam ederim şu an hala biri yedekte olmak üzere mevcut. Evet düzenli kullanınca faydası oluyor özellikle saçta max 5 dakika bekleyip yıkadıktan sonra ama şu da gerçek tek başına kökten çözüm değil bırakınca veya kullanırken yeme içme alışkanlığı değişmedikçe özellikle stresin tavan yaptığı zamanlarda çokta etkisi olmuyor.

Benim gitmediğim doktor kalmadı en son gittiğim doktorun bana dedikleri şu şekildeydi, bununla yaşamayı öğreneceksin kökten bitmiyecek dönem dönem coşacak dönem dönem yok olacak kafaya takmakla dahada psikolojik olarak yıpranırsın, yemene içmene dikkat et baharattan acıdan mümkün oldukça uzak dur, stresten kaçın (günümüzün ana elementi stres) başka da bi çözümü yok.

Ben bu şampuan ve bıttım sabunu dışında saçımı başka birşeyle yıkamıyorum.

Ben kabullendim kökten çözümü yok. Özellikle hap falan o gibi şeyleri kesinlikle kullanmayın bi dönem kullandım yan etki yapmıştı yaklaşık 1 hafta boğazım mahvoldu yutkunamadım kabus gibiydi.