Mahkeme sürecinden önce avukatla sözleşme yaptınız mı? Yakın bir arkadaşımın da davası vardı, bu tarz davalarda avukatların yasal sınırının en fazla %25 olduğunu öğrendik. Sözleşme yapmadıysanız, vekaletinizi azledip güvendiğiniz bir avukata danışın. En kötü ihtimalle savcılığa gidip durumunuzu anlatın.
Rücu edilmesi ile alakalı bir sözleşme tipinde bir şey vardı tam olarak anımsayamıyorum ona imza atıldı. Ayrıca iki kişiyiz %20 benden %20 kardeşimden alacak. Yani toplam %40 sizin dediğiniz %25 toplam alabileceği komisyon yüzdesi mi?
Avuky parayı cukkalamis. Hakkınızı arayın.
Yapmaz öyle bir şey herhalde ya milyon dahi olsa mesleğini risk altına atacağını düşünmüyorum ben.
Tabi ki olabilir. Mevcut avukatı dilediğiniz zaman vekillikten azledebilir yeni birine vekaletname verebilirsiniz. Avukat ile ilgili bir şikayetiniz var ise Cumhuriyet Başsavcılığı ve avukatın kayıtlı olduğu baroya dilekçe verebilirsiniz. Hem adli hem idari yönden soruşturma yapılır. Ayrıca dosyanın görüldüğü yargı sınırlarına kayıtlı barodan avukat talebi de yapabilirsiniz.
Anladım. Peki biraz daha beklemeli miyim sizce? 6 gün sonra tam 1 sene olacak. Bir tazminat davası bu kadar sürebilir mi? Ve yeni avukat atandığı zaman dosya tekrar 1-2 sene uzatmalara gidebilir mi?
Hocam burda soru cevaplayan bir avukat vardı. Konu da açmıştı. İsmi aklıma gelmiyor. Emin olun önce dolandırildiginizdan sonra dava açın derim.
Bakarım birazdan hocam. Zaten direk dava açmayacağım önce netlik kazanmasını istiyorum tam olarak.
Sen avukatı azledince muhtemelen oda sana alacak davası açacak tır,haliyle icra takibi başlatacak,sende itiraz edip takibi durduracaksın,yani işin o kısmıda dava konusu ,ayrıca istediğin an avukatı azledip yeni avukat atarsın,ceza alırmı orasını mahkeme bilir,yani elinde imkanları kötüye kullanıp kullanmadığına bağlı ,,konunun ekmekle ilgisi yok devlet gerekeni yapar zaten,,hakkını savun bence
Şimdi vekaleti geri alırsam bir hata yapar mıyım diye tereddüt ediyorum. Netlik kazandıktan sonra harekete geçeceğim bakalım.