Selamlar,
Ölümlü bir trafik kazası olayımız vardı. Birisi arkadaşlarıma ulaşıp benim bu kazadan tazminat alabileceğim hakkında bilgi vermiş. Bizde Abi-Kardeş merak ettik bu kişi ile görüştük. Vekalet verildi Dava 10.01.2020 Tarihinde açıldı 7-8 ay sonra tazminat tablosu geldi. Ama avukatın hareketleri çok şüpheli geldi bana ben UYAP üzerinden kontrol edebildiğim halde çıkan tazminat tutarını gördüğüm halde kendisine sormak istedim dedim ki ne kadarlık tazminat çıktı bize 40-50 bin lira tazminat çıktığını söyledi. Uyap üzerinden kontrol ediyorum 117 bin küsüratlı bir tazminat tablosu ile karşılaşıyorum. Neyse efendim sonra bu dediği 40-50 bin liralık çıkan tazminatın içinden birde kendi komisyonu var yani %20 benden %20 benim kardeşimden alıyor geri zaten bir şey kalmıyor.
Ofise gittik ben delirdim ya para sorun değil ben sözünde durmamasına delirdim hakkı savunan adamın haksızlık yapmasına delirdim. Şehir dışındaydım hemen kendi şehrime döndüm ofise gittik dedik böyle böyle 118 bin lira çıkarken sen neden 40-50 diyorsun dedim birden afallamaya başladı. Bu sefer daha net konuşmaya başladı sana 40 bin lira abine 23 bin lira ödenecek dedi. 117 bin lira olan tazminattan sadece 63-64 bin lirası bize ödenecek aşırı derecede ilginç bir konu.
Şöyle bir sıkıntı var; Sigorta şirketi davaya karşılık verirken artık karşılık vermiyor yani tebligat gittiği halde umurlarında bile değil. Bu tazminat ödemesini yaklaşık 6-7 aydan beri sürekli 20 güne elinizde 15 güne elinizde hatta yeni yıla girmeden elinizde diyerek oyalamaya başladı. Yeni yıla girmeden arayayım dedim neler oluyor avukat şimdi telefonları açmıyor. Mesajlara cevap vermiyor. 31.12.2020 tarihinde kendisini aradım 20 dakikaya döneceğim dedi hiç bir şekilde dönmedi telefonlara vs bakmıyor.
Kendilerini övdüler yok şöyle yok böyle falan başkaları olsaydı şu kadar komisyon alırdı biz sizden şu kadar alıyoruz başkasına verseydiniz bu dava 2-3 yıldan aşşağı sürmezdi gibi kendilerini öve öve bitiremediler.
Sorum şu arkadaşlar biz bu aşamada ne yapabiliriz? Adamlar hiç bir şekilde sözünde durmuyorlar sürekli umut vaad ediyorlar. Bu durumun akışını değiştirme gibi bir imkanımız var mıdır bizim? Bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim. Teşekkür ederim. İmla hataları için kusuruma bakmayın affınıza sığınıyorum.