Merhaba,
Mutlaka bilenler vardır; karikatür telif davalarını forumda ilk duyuran kişi benim. Açtığım konu üzerinden sürekli ulaşanlar, kendilerine yönelik de ifade çağrısında bulunulduğunu ve ciddi meblağlar istendiğini söyleyen arkadaşlar oluyor. (Ben de aynı süreci yaşadım ve sonuna kadar gidecekken mesleğim gereği mecburi olarak haklı olduğum konuda uzlaştım.) Bu bağlamda ulaşan arkadaşları gerek avukatıma yönlendiriyorum, gerekse yardımcı olmaya çalışıyorum.
Sizlere yegane tavsiyem; herhangi bir gelir elde etmediğiniz, kimselerin ziyaret etmediği, içeriğini denetlemediğiniz, içeriğinden telif kuşkusu duyduğunuz forumlarınız varsa kapatın.
Gözden kaçan bir karikatür paylaşımı yüzünden kendinizin dahi unuttuğunuz siteden x.xxx-xx.xxx TL ödemek durumunda kalabilirsiniz.
Telif konusu birçok farklı konu başlığı altında tartışılıyor ancak böyle ayrı bir konu oluşturmak istedim. Teoride yer sağlayıcı-içerik sağlayıcı ayrımını yapabilmek basit olsa da savcının karşısında ya da mahkemede bunun izahı zor ve çetrefilli. Kanun boşluğu bulunduğu için patır patır yardırıyorlar zaten. Yani içerikten sorumluluğunuz doğmakta.