Öncelikle merhabalar bu yararlı konuya bende 1-2 bir şey eklemek istiyorum. Denediğim ve işe yaradığını gördüğüm bilgiler
1-) Telefonu yavaş/kasan/donan arkadaşlar mümkünse hard rest atsın her gün ya da hafta 1 kere (Kilit tuşu+Ses kısma tuşuna basılı tutma işlemi)
a-) Ve hiç düşünmeden telefonun tüm ayarlarını sıfırlayın. Ayarlar > Genel > Sıfırla > Tüm ayarları sıfırla. Bu ayar sadece telefonda yapılandırılmış tüm ayarları sıfırlar ve telefonunuz sanki sıfır alınmış haline döner. Bu işlemi yaptıktan sonra 1 tane mesajınız bile silinmiyor bir şüpheniz olmasın sadece ayarlar sıfırlanıyor ve telefon çok rahatlıyor.(Wall paper sıfırlanıyor,Ana ekran yerlesimi vs telefonda yaptığınız ayarlar sadece) Bu işlemi ayda 1 kere yapıyorum ben sizde ayda 1 kere yapsanız yeterli.
2-) Gereksiz dosya olayına gelirsek ben 4.5 yıldır 32 GB iPhone 7 kullanıyorum şuana kadar 20 GB depolama alanı kullandım en fazla şuan da 19.5 GB kullanıyorum 12 GB Boş yerim var. Böyle olması için;
b-) Boş uygulamaları telefona yüklemeyin mecbur değilseniz(Bilgisayar da işinizi halledemiyorsanız ve bilgisayarınız yoksa) boş yere uygulamayı telefona yüklemeyin çünkü uygulama 10 MB da olsa uygulamayı kullandıkça kapladığı alan da artıyor çünkü telefon o uygulamada yaptığınız her işlemi kaydediyor örnek veriyorum siz 10mb oyun yüklediniz ve siz o oyunu oynadıkça her gün oyunun dosyaları arttığı için oyun bir süre sonra 100 MB yer kaplamaya başlıyor. 1 GB bir uygulama/oyun yükleseniz siz düşünün ne kadar problem yaratacağını. O yüzden mecbur kalmadıkça telefonunuza uygulama indirmeyin ve uygulamaları kullanmıyorsanız silin.
3-) Fotoğraflar iphone da çok yer kapladığı için Ayarlar > Fotoğraflara gidip iPhone'da en iyi saklama ayarını seçin.
c-) Bu ayar sayesinde telefonunuzdaki fotoğraflar cloud üzerinde yedeklenip telefonunuzda yer kaplamayacaktır. Siz fotoğrafın üzerine ne zaman tıklarsanız ozaman cloud üzerinden indirecektir sonrasında isleminizi yapabilirsiniz. Ben yıllardır bu ayarı kullanıyorum bir zararını gormedim fotoğrafları anında indiriyor örnek veriyorum whatsapp da birine fotoğraf atıcağınız zaman 2-3 sn içinde indirip hemen karşı tarafa yollayabilirsiniz. Ancak uzun videoları indirmesi + göndermesi biraz uzun sürüyor ama bunun için ayarı değiştirmenizi tavsiye etmem.
Bu söylediğim 3 işlemi yapsanız bile yeterli olacaktır emin olabilirsiniz 4 yıldır çok güzel bir şekilde kullanıyorum ben o yüzden sizlere de tavsiye ettim umarım güzel sonuçlar alırsınız.