SkyGhostAir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şöyle denildiği için bende araştırma gereği duydum: "Site bir makale sitesi olduğu için kullanıcının 3-5 saniyede gelen ziyaretçi içerikten ihtiyacı olan bilgiyi alması mümkün değil, bu nedenle geçerli bir sitede kalma süresi belirtirsen -mesela 30 saniye- Google gözünde ziyaretçi içerikten ihtiyacı olduğu bilgiyi almıştır ya da alamamıştır diye bir algı oluşur. Bu nedenle siteye göre bir minimum değer girmek gerekir." Ayrıca arkadaş bu değerin 0 olması durumunda sitenin zarar göreceğini söyledi ancak ** olacak diye bir şey demediği için kafam karıştı ve bilgi arayışına girdim.

Ayrıca hemen çıkma oranını düşürmek için Bounce Rate değeri girebilir miyiz diye de düşünmeye başladım. Teknik olarak 2. bir sayfaya geçilmesini sağlamadan da bir sayfada çok uzun kalınması ile(girilen bounce rate değerinin geçilmesi) bu düşürülebilir mi? Mesela bizim sitede 5-6dk durup makale okuyan ziyaretçiler var ama hemen çıkma olarak görünüyor zira tek yazıda her şey var(1.500-2.500 kelimelik dev içerikler) adam 2. bir makaleye geçme ihtiyacı duymuyor.
Kesin bir bilgiye ulaşamadıysanız deneme-yanılma yolunu seçebilirsiniz.

Bir konuyu 3 ayrı makaleye bölmek yerine sizin yaptığınız gibi yapmanın doğru olduğunu düşünüyorum. Ama alt başlıklar gerçekten de kullanıcının ilgisini çekecek düzeyde mi yoksa çok ayrıntı mı diye sorgulamanız iyi olur, eğer çok detay bir konuysa farklı makalelerde de işleyebilirsiniz. Örnek veriyorum kişi daha x kedi türünü henüz yeni öğrenmişken o kedi hakkında çok az bilinen ve pek ilgi çekmeyen ayrıntılar için farklı makaleler yazılıp linkleri eklenebilir.