Merhaba arkadaşlar öncelikle hepinize yeni bir yılda sağlıklı mutlu ve dilediğiniz gibi bir yıl geçirmenizi dilerim.
Şimdi anlatacaklarım hakkında yakın çevremden bilgi ve düşünce dahilinde sizin de fikrinizi almak istediğim bazı fikir ve düşünceler bulunmakta. Öncelikle böylesi profesyonel bir forumda gerçekten işin ehli olan ve güzel fikirler sunan kişiler ile tanışma fırsatım olmuştu, lakin bu durum biraz daha bunların dışında kalmaktadır. Musadeniz ile konuda hakkında sizleri bilgilendirmek istiyorum.
Çok fazla uzatmadan durumu özet geçeyim DUYGU SÖMÜRÜSÜ YAPMAK VE KENDİNİ ACINDIRMAK İÇİN YAZMIYORUM BUNLARI GERÇEKTEN FARKLI FİKİR VE DÜŞÜNCELER NE OLABİLİR O AMAÇLA YAZIYORUM sizlere uzun uzun yazmak bana bir şey kazandırmayacağı gibi sizlerinde uzun yazı ile bunaltmak istemiyorum. 2021 yılı itibari le 4 bankaya ortalama 110 TL borcum bulunmakta. Bu borç geçmiş dönemde girdiğim ve batırdığım ticaret ile bir kısmıda şans oyunları tarafından oluşmaktadır. Aylık gelirim 3250-3500 TL arasında gidip gelmektedir. Evliyim eşim ve bir evladım var ev giderleri harici 4 bankaya ortalama aylık ödemem gereken tutar 3000 TL civarında gelmektedir. Bu zamana kadar hiç haciz ve ihbar getirmeden ailemin desteği ile geldim. Lakin bu yıl itibari ile ailemde kendi maddi durum gereği bana yardımcı olamayacak ve çevremde destek alabileceğim kimse bulunmamakta.
Şuan 4 bankanın kredisini ödemedim ve ödeyecek maddi durumum bulunmamakta. Çünkü evli olduğum ve ev giderleride olduğu için bu ay itibari ile herhangi bir ödeme sağlayamadım. Banka ödemelerini en erken ayın 15 inde yapabilecek konumdayım ve dediğim gibi sıfıra sıfır bile gidemeyecek durumdayım. Haciz ihbar vs. nedir nasıl gelir bu konular hakkında çevreden duyma ile bilgi sahibiyim. Bankalar ile görüştüm parça borcu tek bir kredi altında toplama imkanıda sağlamıyorlar. Yasaklardan önce akşamları ekstra iş yaparak azda olsa ittire ittire götürüyordum durumu. Ama bu son hafta sonu yasaklarının gelmesi beni iyice derinden vurdu. Şimdi ben haciz gelmemesi için elimden geleni yapmak istiyorum ama şu an ekstra gelirlerde kesildiği için sanırım bu durum fazla uzun sürmeyecek. Ben neye karşı hazırlıklı olmayalım beni neler bekliyor ? Nasıl bir yol izlemeliyim, ödemezsem ne gibi durumlarla karşılaşırım. Maaşıma haciz gelir ise borçların daha geç biteceği ve uzun bir süre kırmızı kalem diye adlandırılan bir sistem varmış o durum meydana gelirse ne gibi zorluklar ile karşılaşırım ?
Evli olduğum ve evladım olduğu için şuan onların sayesinde ayakta kalmaya çalışıyorum. İntihar etmeyi denedim ölemedim. Çekip gitmeyi denedim otobüse bindim 5 dk sonra geri indim. Yani anlayacağınız onları da beceremedim. Şuan tekim ve yalnızım destek olabilecek bozdurup bir kısmını kapatabilecek yada borç alabileceğim hiç kimse yok. Zaten borç olma olayına biraz da karşıyım. Allah kimseyi bir başkasına muhtaç etmesin. Fikirlerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.
Durumu özet geçtim arkadaşlar sizlere çok fazla kafanızı şişirmemek için 3 yıldır ben bu şekilde direniyorum. Borç 200 bin tl üzerindeydi işte şuan bu konumdayım.