Arkadaşlar Matriks IQ programı algoritmaları ile otomatik al-sat yapabiliyor. Sanırım Binance borsası ile de entegre olabiliyor. Büyük parayla girme fikri doğru ancak bu iş aynı zamanda küçük rakamlarla çok sayıda al sat yaparak da oluyor. Örneğin 100bin liranız yok diyelim. Sadece 1000 liranız var. bunu 100 defa çevirerek 100bin liralık overall yaratabilirsiniz. Al sat sinyalleri konusunda hiçbir ücretsiz uygulama bulamayacaksınız. Bulsanız da pek işe yarar şeyler olmayacak. Şunu da unutmayın ki borsa işlemlerinde sihirli bir formul yok, o sebeple hazır herhangi birşeye güvenmemenizi tavsiye ederim. Fakat şu çok önemli: Kripto para borsalarıın derinliği çok büyük. İstanbul hisse senedi borsası gibi değil. Bu demek ki indikatörler, ay-sat algoritmaları çok daha isabetli kararlar verebilir. Bu kripto al-sat işinde tek bir pozisyon açıp beklemeyi düşünmemenizi tavsiye ederim. Küçük rakamlarla çok çok çok çok fazla sayıda pozisyon açıp kapatıp küçük küçük bir sürü para kazanabilirsiniz. Tabii ki bu pozisyonların bir kısmı zararla kapanacaktır, ama toplamda bi getiri elde edebilirsiniz. Kaldıraçlı işlemlere dikkat edin. Ben o işe girmiyorum. Kaldıraçlı işlemler zarar ederken ana paranızı yer bitirir.

Fena iş değil, benden söylemesi. Hele bir de al-sat işini bir algoritmaya bağlayabilirseniz.... bilgisayarı açık bırakıp gidip yatıp uyuyorsunuz, makina durdurk yerde yatacağına iç beş de olsa kazanıyor..

Öğrenmeye gelince.... teknik analiz veripto al-sat işlemlerinde Matriks IQ kullanımı ile ilgilli youtube videoları bolca var. Türkçe de var ingilizce de. Hatta bütün gün canlı yayın yapan kullanıcılar var, yaptıkları işlemleri görebiliyorsunuz.

Ama şunu unutmayın, borsa işlemleri her ne alıp satıyor olursanız olun herkese göre değildir. Çok soğuk kanlı ve sakin olmanız lazım. İllaki zararınız olacaktır. Panik bu işin en büyük düşmanı. Eğer aceleci ve sabırsız bir yapınız varsa bu işe kalkışmanız doğru olmayabilir.

Oyanıdığınız borsaların komisyonları ve para transfer üsretlerini iyi araştırın. Ben kredi kartına para yatırabilen yerleri tercih ediyorum çünkü memlekete yabancı kaynaklardan para gelmesi sorun oluyor. Türk kripto borsaları şikayetleri ve kur farkları ile ünlüdür. İntermette küçük bir araştırma size fikir verir. O sebeple yabancı borsaları terich ediyorum. Bazı borsalarda çok daha fazla işlem hacmi ve kripto para birimi var. Örneğin Binance... Ama bazıları daha kısıtlı, örneğin stex. bunların hepsinin mobil uygulamaları var. Ve borsalar 24 saat açık. Size deneme hesabı da veriyorlar, alıp oyanayabilirsiniz. Naçizane tavsiyem deneme hesabında para kazanmadan gerçek hesaba geçmeyin.