Tartaros adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
adam 266k ceza yedik diye 2 sattir bas bas bağırıyor sen illa vereyim diyorsun hocam =)
bi yüksek limit dene göze bat, duruma göre bizde birşeyler yapalım sorun yoksa
Tartaros adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
adam 266k ceza yedik diye 2 sattir bas bas bağırıyor sen illa vereyim diyorsun hocam =)
bi yüksek limit dene göze bat, duruma göre bizde birşeyler yapalım sorun yoksa
Hocam "2 saattir bas bas bağrılan" mesajlaşmaları eksik okumuşsunuz ya da yanlış anlamışsınız o ceza anahtar kelimeye verilen Google Ads reklamından kaynaklı değil, benim dediğim durum farklı ve o mesajı alıntıladığım cevabımda yazdım hocam neden farklı oldugunu. Google ADS de anahtar kelimeden reklam veriliyor, firmanın marka adı kullanıcıya sunulan hiçbiryerde geçmiyor.

Google Ads konusunda uzman olan aşağıdaki arkadaş da aynı şeyi söylemiş zaten benim ile,

the_white adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu kelimeleri hedefleyebilirsiniz ancak bu kelimeleri reklam metninizde kullanamazsınız. Dolayısı ile reklam alaka kalite puanınız düşük kalır > yüksek etkileşim maliyeti çıkar > kullanıcı ilgili markayı aradığı için yapmış olduğu etkileşim istediğiniz sonuçları vermeyebilir > paranız boşa gider. Bu yüzden kendi markanıza yatırım yapmanız ve markasız aramalarda en yüksek dönüşüm oranlarına sahip olanlara odaklanmanız fayda sağlayacaktır. İstisnai durumlar olabilir ancak odak her zaman kendi markanız ve jenerik hedefli kelimeler olmalı.

İstisnai bir örnek:
Amerikalı bir müşterim için Grammarly markasını içeren spesifik kelimelerde reklam çıkıyoruz; dönüşüm oranı nispeten yüksek, kâr elde edebiliyoruz ancak elde ettiğimiz toplam kârın sadece %3-5'ine tekabül ediyor.

teşekkürler hocam, çok güzel anlatmışsınız durumu.

Aslında durum şu:

ABC firması sektörde bilinen bir firma ancak kimse sitesine gitmek için ürün adı veya bir hizmet girmiyor, direkt marka adını giriyor. Şöyle diyim marka adı aranması 10k-100k, ürün ya da hizmetlerine dair aramalar 10-50 bandında. DEF firması ise sektöre yeni atılmış ve marka bilinirliğini artırmak istiyor. Sektördeki ürün ve hizmetlerin aranma hacimleri çok çok düşük o nedenle ABC firması karşısında kendini tanıtabilmesi için yapabileceği tek şey ABC anahtar kelimesinden reklam vermek

Bu durumda alternatif bir öneriniz var mı ?