MadLuck adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cambly veya yerli alternatifi konusarakogren oldukça etkili yöntemler. her ikisini de kullanan biri olarak cambly birkaç adım daha önde diyebilirim fakat konusarakogren de ekonomik olarak daha uyguna gelir. bunun haricinde ingilizce dizileri ingilizce altyazı ile izlemek de oldukça faydalı. ayrıca yabancı siteler aracılığıyla dünyanın farklı yerlerinden sizin gibi ingilizcesini geliştirmek isteyen insanlarla tanışarak sürekli pratik yapabilirsiniz. anlattığım yöntemlerin hepsini uyguladım ve uygulamaya devam ediyorum ciddi emek ve zaman harcamak gerekiyor kolay yoldan öğrenmek diye birşey yok bunu da not olarak düşeyim
Gutenberg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
RomanReigns03 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam belki saçma gelecek fakat online oyunlar bu iş için en ucuz ve en etkili yöntemlerden biri (özellikle mmorpg oyunlar).Eğer severek oynadığınız bir oyun varsa Türk sunucularında oynamak yerine yabancı sunucularda oynayıp clanlara girebilirsiniz.Ben bi ara oynadığım bir mmorpg oyunda mecbur diğer üyelerle sürekli iletişim halinde oluyordum item crafting için.Ayriyeten sevdiğiniz oyunlar varsa online-offline farketmez bir yandan oynayıp bir yandan görevleri çevire çevire arada bilmediğiniz kelimeleri araştırıp hem kelime haznenizi artırıp hem oyunun hikayesini öğrenebilirsiniz.

Ayriyeten lisede dil bölümü ve üniversite'de 1 yıl isteğe bağlı hazırlık okudum.Ülkede ingilizce eğitimi pratikten çok kağıt üstünde geçse de çok şey kattı bana.Kullandığımız kitap setleri ne kadar sınav odaklı olsa da (lys-5 şimdiki adıyla ayt olmuş heralde ardından yds ve yökdil sınavlarınada uygun çoğu) çok profesyonelce hazırlanmış.Örnek veriyorum setteki vocabulary (kelime) kitabından o ünitenin kelimelerine çalışıyorsunuz ardından gramer kitabından konuyu öğrenip test kitabına geçiyorsunuz.Testler de diğer kitaplara bağlantılı şekilde yapılmış yani öğrendiğiniz kelimeler vs dışında size başka bir şey sormuyor.Eğer reklam olarak geçmiyorsa setlerin ismini yazayım.Forumda yeniyim o yüzden kuralları tam olarak bilmiyorum.
Civan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ucretli uygulamalar var. Online konusuyorsun yabancilarla.

2. Konusma kulupleri/kafeler var. Cay icip bir hoca esliginde ingilizce sohbet..
gemlikli adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cambly dostum. Gerçekten 1 ay öncesiyle sonrasını karşılaştırdığında bile gözle görülür bir fark oluyor.
Önerileriniz için teşekkür ediyorum bana uygun şekilde bakarak değerlendirme yapacağım