böyle bir başlık açılmasa hayatta oturup bunları yazmam: yaptığı işe saygı duyuyorum ve tebrik ediyorum, destekliyorumda. fakat yapılan işten dolayı şahsını övmek ne kadar sağlıklı olabilir.
işte toplumun böyle bir bakışa sahip olmayışının başka bir örneği; her gün çöplerimiz toplayan temizlik işçilerinin yanına gidip şahsını övüyormusunuz, çöpleri almasalar heryer çöp olur diye işlerini saygımı duyuyorsunuz, yoksa tezlik işi yapanları tanımadan şahıslarını çokmu yüceltiyorsunuz.
coşkun beyin kendisini tanımıyorum fakat tanışsak iyi geçinemeyeceğimizi birbirimizden nefret bile edeceğimizi tahmin ediyorum net ortamından takip ettiğim kadarıyla tahminim bu tam terside olabilir. (al işte tam toplumu yansıtan bir yargı daha)
Merak ediyorum övgü yerine, yergi yada serzeniş konusu açılabilirmi ve o konuya çekinmeden yazılar yazılabilirmi. gerçi o konuda bu konu gibi boş iş olacak.
çok sevdiğim bir söz var: "büyük insanlar fiillerle, küçük insanlar faillerle uğraşır." küçük bir insan olarak dikkatlerin fiillere yönelmesi umuduyla.