Bu konu ile ilgili bende bir yorum bırakıp tavsiyede bulunmak istiyorum. Kendi uyguladığım bir yöntemdir;
24 yaşındayım. Askerden önce ve askerde olduğum sürede dahil hesaplayacak olursak 2 yıldır sigara içiyordum. Terhisime 1 ay kala bıraktım sigarayı. Üni okurken ve askere gideceğim sıralarda günde 1.5 paket içiyordum askerde 2 paket oldu. Terhisim yaklaştığında, askerden sonra birşeyleri değiştirmeliyim düşüncesi ile bıraktım sigarayı. Önceden winston dark blue içiyordum askerde bol bol instark içtim. bırakmaya karar verdiğimde ince ve dumanı az olan instark slim aldım. İnstark slimin tadı zaten berbat, bile bile berbat sigarı aldım ince olduğu için dumanı oldukça azdı zaten. Slimi aldım alalı her fırsatta sigara yakan ben sigara yakmayı önce ertelemeye başladım. Tadı kötü aman şu işimi yapim sonra yakarım diye diye günde 1.5 paket içtiğim sigarayı yarım pakete düşürdüm. günde yarım paket içerkende sigarayı yanımda taşımadım askerde dolabıma koydum. Gün içerisinde zaten karargah içerisinde çalıştığım için akşamları yemekten sonra sadece 1 tane içmeye başladım. Bir süre sonra yemeklerden sonra ağızımda kalan yemek tadının yerini berbat slim sigaranın tadının alması beni rahatsız etti. sonra slim'ide içmez oldum. 2020 haziranın 1'inde terhis oldum o zamandan bu yana hiç içmedim daha.