Mali Müşavirlerin reklam vermesi meslek kanunları gereği yasak. Mükellef.co şirket kurmak isteyen ile mali müşavirler arasında aracılık hizmeti veren şirket. Tabi yeni olduğu için bu süreçleri reklam vererek paylaşıyor. Mali Müşavirler mükellef.co 'nun reklam vererek müşteri çekmesinden rahatsız. Verilen hizmeti de güvenilir bulmuyorlar.
Ancak mükellef.co Mali Müşavirlik hizmeti vermiyor veya karışmıyor. Sen oradan hizmet aldığın zaman seni bir mali müşavir firmasına yönlendiriyor orayla sözleşme imzalayıp çalışıyorsun. Tabiri caizse adamlar kanundaki çok ufak bir ayrıntıdan faydalanarak işleri büyütüyor. Normalde bir mali müşavirin müşteri çekmesi zorken bunlar bu reklamlarla beraber çalıştıkları mali müşavirlere çok kolay müşteri çekebiliyor.
Burada olay geçen sene Savcılığa intikal etmiş durumda. Dava açıldı mı açılmadı mı bilgi yok. Ya mükellef.co - e şirket com gibi yerleri devlet kapatacak , ya da var olan Mali Müşavirlere yönelik reklam yasağında değişiklik yapılacak.
Dava sonuçlansa bile bu işin yüksek mahkeme itirazı süreçleriyle en az 2 senesi var daha tahmin ediyorum çözümlenmesi için.
Açıklamaniz için teşekkürler. Umarım iki taraf için de adaletli bir çözüme ulaşılır. Şahsi temennim mükellef.co ve benzerlerinin kapatılmaması yönünde. Çünkü küçük ve orta ölçekli işletme sahipleri için mekullef.co ve benzerleri oldukça avantajlı görünüyor. Bende bu hafta açılışımı mükellef aracılığıyla yapacağım. Ücret dahilinde sağladıkları ön muhasebe programı ve e fatura, açılış, e-imza gibi giderler için ek maliyet çıkarmamaları benim gibi küçük işletmeler için masraftan kısma yönünden çekici oluyor. Kaldı ki haklarında hizmet anlamında kötü bir yoruma da çok rastlamadım.