SeaMs adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şimdi şöyle bir şey var. Maalesef ülkemizde dijital şeyler yeni yeni gelişiyor. Şimdi siz istediğiniz kadar gönderdim diyerek panel işlem kayıtları gösterin vs. gösterin bir önemi pek olmuyor maalesef. Bu sektör için vergisel olsun hukuksal olsun çok fazla düşünüp araştırmalar yapıyorum, çözüm bulmaya çalışıyorum çoğu duruma. Geleceğe yönelik çözüm önerisi sunabilirim.

- Kart ödemelerini belli bir ödemeye kadar limitlendirin üstü için havale/eft seçeneği kullanın. Sadece chargeback böyle kötü niyetle değil ayrıca çalıntı olarakta kullanma şansları var. Ne kadar 3D Secure olsada insanları kandırıp neler neler yapılıyor.
- Hizmet Sözleşmenizi güzel bir şekilde düzenleyin ve bunun resmiyet kazanması için noter tasdiki yapılması gerekiyor diye biliyorum. %100 Emin değilim bundan dolayı bu dediğimi araştırmanızı öneririm.
https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...20141127-6.htm Mesafeli Satışlar Yönetmeliği’nin 15. maddesini inceleyin. Bu tarz iadesi imkansız olan ürünler var ve bu durumda kusur sizden kaynaklı olmadıkça iade yapılamaması gerek.

İadesi mümkün olmayan bir ürün satın alınıyorsa ve bunu kart sahibi bilgisi dışındaysa, siz burada mağdur olmuş oluyorsunuz. Fakat kart sahimi sorumlu tutulur, yoksa kartı izinsiz kullanan kişimi bilemiyorum. Eğer kart sahibinin kötü niyetli böyle bir şey yaptığını düşünüyorsanız ona uygun bir şikayette bulunabilirsiniz. Hizmet vergilendirildiyse, bu işleri bilen bir avukat rahatça yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.
Yok hizmeti alan adamın kendisi. Fakat mahkeme süreci ne kadar sürecek onu bilmiyorum. Elimizde sağlam deliller var