Artık bu iş klavye ameleliğine dönüştü, asıl şey katma değer sağlamak. Bilgi birikimin ederi hiçe sayılıyor. Sen adamı tüm dünyaya açıyorsun, belki bir kurumsal kimlik katıyorsun ona. Senin kurduğun sistem sayesinde iş alıyor, ürün-hizmet ticareti yapıyor.
Sen ona bir kere kurulum yapıp paranı alıyorsun ama o her daim kazanıyor. O yüzden olması gereken fiyatlara yapmak gerekli. Aynı işi 500 TL ye 5 kere yapacağına, bir kere 2.500 TL ye yaparsan kimse açta kalmaz, işsiz de kalmaz, piyasada düşmez.
Rekabet elbette olacak, serbest piyasa fakat insanın içinde ben bu işe bilgimi, tecrübemi, emeğimi katıyorumu hesap eden bir alt barem olmalı. Ben bu durumu hem kendine hem de mesleğine ihanet olarak görüyorum. Piyasanın bir ortalaması olsa müşteri de ben bu fiyatlara yaptırmam deme olasılığı olmayacak.