pekmezcimuzo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konu kirliliği yapmadan bende sorumu sorayım. Sistemimize yükledik xml dosyasını. Bizim sistemden alışveriş yapan kullanıcı tedarikçiden mi sipariş yapmış oluyor yoksa biz gelen sipariş doğrultusunda tedarikçiden sipariş mi geçiyoruz ? Detaylı anlatırsanız sevinirim.
Eğer trendyol'dan size sipariş geçiliyorsa entegrasyon sisteminiz tüm pazaryerlerini ve e-ticaret sisteminizi günceller. Sistem böyle çalışır.

Örneğin, eldiven satınız: entegrasyon sistemi heryerde stoklarınızı günceller. XML'i nereye yüklerseniz yükleyin, kişi malı hangi portaldan alırsa oradan almış olur.

Sizin e-ticaret sisteminizden alışveriş yapan alıcı malı direk sizden almış olur eğer siz aksi yönde bir uygulama kullanmıyorsanız (mesela e-ticaret sisteminizin bir yapay zekası vardır gelen siparişleri pazaryerlerine dağıtabilir ki bu çok olası bir senaryo değil)