hey allahım ya kusura bakma da kardeş b.k yoktur. ben namazımı kılarken içerde kedi kovalayan biriyle mi evleneyim. ya da yan oda da benim dinime mi sövsün.
saçmalamayın lütfen bi silkelenin kendinize gelin.
İslam dinine göre kural kanun nedir bilmiyorum, konu sahibinin sorusu ile ilgili yorum yapamam o yüzden ama sizin ne demek istediğinizi hiç anlamadım. İçeride kedi kovalamak ne demek ? Ateistler eşleri namazdayken evde kedi mi kovalıyorlar? Ya da yan odada Müslümanlığa mı sövüyorlar anlamadım gerçekten.
Benim eşim inançlı bir insan. 5 vakit namaz kılmaz, o açıdan çok iyi bir Müslüman olduğunu söyleyemeyeceğim ama oldukça inançlı olduğunu söyleyebilirim rahatlıkla. Ben ateistim. Bir tane de köpeğimiz var. Bazen evde köpeği kovalıyorum ama dinine hiç sövmedim eşimin. 10 yaşında da oğlumuz var. Dini sorular soruyor bazen. Her ne kadar içimden, "yalan dolan uydurma bunlar çocuğum masal bunlar" diye cevap vermek gelse de, çocuğun müşterek çocuğumuz olduğu bilinciyle, git babana sor istersen diyorum. Gereken bilgileri öğrenip yetişkinliğinde kendi kararını vermesi için yolunu açık bırakıyorum.
Konu sahibinin sorusuna gelince de; dediğim gibi dinen hüküm nedir bilmiyorum ama hayatta sorun yaşayıp yaşamayacağınız da tamamen evlenmeye niyetli olduğunuz hanımın karakteri ve tavrı ile ilgili ve tabii sizin de..
Ateistliği bir kimlik ya da prestij meselesi olarak gören, inançlı kişileri aşağılayarak bundan prim yapmaya çalışan bir karaktere sahipse şayet o zaman sorun yaşayabilirsiniz. Ancak inanç meselesi her zaman olmasa da genelde ailevi bir takım gelenek ve göreneklerle de birlikte gelir ve evlilik deyince geniş aile de işin içine girdiğinden, müstakbel eşinizin sizin ailenizin geleneklerine en azından saygı göstereceğinden emin olmalısınız.
Bu söyleyeceğim direkt din ile alakalı değil ama benzer bir şey; mesela benim eşimin ailesinde kendinden büyüklerin eli öpülür 50 yaşında bile olsalar. Bizim ailede de 80 yaşındaki hanımların bile eli öpülmez ama her ikimiz de geniş ailelerle bir araya geldiğimizde, onların beklentileri doğrultusunda hareket ederiz. 12 senelik birlikteliğimiz boyunca hiç bir yerimiz de eksilmedi bu şekilde davranarak.
Oğlumun sünnet olmasına fikir olarak kesinlikle karşı olmama rağmen, eşimin ailesi üzülmesin ve yaşadığı topluma entegre olurken sorun yaşamasın diye sünnet de ettirdim.. Bu gibi ufak detaylara karşılıklı olarak dikkat edilirse, çok sorun olacağını düşünmüyorum ama tabi çok kolay şeyler de değil bunlar herkes için.